Cersetorii si boschetarii in atentia Politiei Locale din Oradea.
Stiri Oradea

Cersetorii si boschetarii in atentia Politiei Locale din Oradea.

În vederea diminuării, respectiv a stopării fenomenului persoanelor care apelează în mod repetat la mila publică sau care locuiesc în adăposturi improvizate, patrulele din cadrul Poliţiei Locale Oradea au desfăşurat acţiuni de identificare, sancţionare şi îndrumare către localităţile de domiciliu ale acestora.

Astfel, şi în perioada 01.01.2017 – 26.04.2017, poliţiştii locali au identificat 152 de persoane apte de muncă care apelau, în mod repetat, la mila publică, în Municipiul Oradea. Persoanele au fost identificate, sancţionate şi îndrumate către localităţile de domiciliu, fiind aplicate sancţiuni în valoare de 5.200 lei.

Totodată, în această perioadă, polițiștii locali au identificat 25 de persoane fără adăpost. Persoanele identificate în adăposturile improvizate au fost duse la Azilul de Noapte Gutenberg.

De asemenea, în data de 23.04.2017, de Duminica Tomii (Paștele Blajinilor sau Paștele Morților), polițiștii locali au asigurat perimetrul Cimitirului Rulikoski, în vederea limitării accesului și îndepărtării persoanelor care apelau la mila publică. Au fost identificate 57 de persoane care au fost îndrumate către localitățile de domiciliu.

Poliţiştii locali vor continua patrulările şi acţiunile de identificare a persoanelor apte de muncă care apelează, în mod repetat, la mila publică în Municipiul Oradea sau a celor care locuiesc în adăposturi improvizate.

Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera noastră de competenţă – 0259.969 – Dispecerat.

loading...