Centru modern de formare medicală – la subsolul Policlinicii din cadrul Staționarului 3 din Oradea
Stiri Oradea

Centru modern de formare medicală – la subsolul Policlinicii din cadrul Staționarului 3 din Oradea

Personalul medical din cadrul Compartimentului Terapie Intensivă – Nou născuți va avea la dispoziție un centru modern de formare profesională, care urmează să fie amenajat la subsolul Corpului C1 (Policlinica C1) din incinta Staționarului III (Maternitate).

Astfel, spațiul neamenajat al subsolului va primi o nouă funcțiune și utilitate.

Proiectul a fost prezentat Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) și a primit aviz Arhitect Șef.

În cadrul ședinței de săptămâna trecută, au fost analizate 47 de proiecte, dintre care 23 în comisia de urbanism, în timp ce alte 24 au fost supuse atenției comisiei operative.

Centru modern de formare medicală – la subsolul Policlinicii din cadrul Staționarului 3

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a solicitat Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT), întrunită săptămâna trecută, aviz Arhitect Șef pentru dezvoltarea infrastructurii spitalicești a Compartimentul Terapie Intensivă – Nou născuți din cadrul Staționarului III, situat pe Calea Clujului, nr. 50.

Funcțiunea principală a centrului de formare va fi aceea de a găzdui cursuri de formare medicală. Astfel, subsolul policlinicii, momentan neamenajat, va primi o nouă utilitate și funcțiune, urmând să contribuie la formarea medicală continuă a personalului care deservește Compartimentul ATI, Nou-Născuți. Prin urmare, aici vor fi amenajate 3 săli de simulare, o cameră de control din care se vor supraveghea sălile de simulare și o sală de curs”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Totodată, centrul de formare va avea mai multe spații auxiliare, respectiv: hol de așteptare, grupuri sanitare, birou de primire, spații de depozitare materiale didactice și alte echipamente.

Proiectul propune un acces pe latura sudică a clădirii, care va face legătura dintre curtea de intrare în spital si subsolul clădirii.

Zona propusă pentru amenajare este de 254,9 m², din totalul suprafeței construite a subsolului de  517,3 m².

Ne găsiți și pe Google News