Cel mai mare Vivariu din Europa de Est, aflat la Oradea, isi deschide portile (GALERIE FOTO)
Stiri Oradea

Cel mai mare Vivariu din Europa de Est, aflat la Oradea, isi deschide portile (GALERIE FOTO)

chilipirul-zilei.ro/
Muzeul Ţării Crişurilor anunţă deschiderea pentru public a Vivariului începînd cu data de 9 mai 2018, la sediul nou din Str. Armatei Române nr.1/A.  Vivariul este o expoziţie permanentă de animale mici aparţinînd la peste 40 de specii locale şi exotice de păianjeni, insecte, peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere, prezentate în 35 acvarii, acvaterarii şi terarii.

Vivariul din cadrul Muzeului Ţării Crişurilor este o parte a expoziţiei permanente a secţiei de Ştiinţe ale Naturii şi include 2 săli expoziţionale cu o suprafaţă totală de 359 m². Ca „muzeu viu” este dedicat educaţiei ecologice fiind în acelaşi timp un punct de conservare şi cercetare.

Programul de vizitare a Vivariului este:

  • marţi, joi, sîmbătă: 10.00-15.00;
  • miercuri, vineri, duminică: 10.00-18.00.

Ultima intrare în Vivariu se face cu 30 de minute înainte de ora de închidere. Vizita la Vivariu se poate face programat (la secretariatul muzeului, nr. 0259479918, între orele 9.00-15.00), înţelegînd aici grupuri care pot fi de maxim 40 de persoane (un grup de 30, la care se pot alătura 10 vizitatori particulari).  În acest caz, durata de vizită este între 25 şi 30 de minute.

decathlon.ro

Vizitatorii individuali au, de asemenea, acces (fără programare) sau se pot ataşa de grupurile care sînt pregătite să viziteze obiectivul, în limitele stabilite mai sus. Aceste condiţii de vizitare sînt obligatorii din mai multe motive: spaţiul nu poate fi supraîncărcat cu public; este nevoie de a păstra microclimatul din spaţiul respectiv; se impune a respecta securitatea animalelor.

Bilete se achiziţionează de la casieria situată la intrarea principală din clădirea muzeului, iar preţul biletelor este: 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari.

Intrarea este gratuită pentru copiii pînă la 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, lucrătorii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională.

Accesul vizitatorilor se face din curtea muzeului, prin intrarea separată a Vivariului, urmînd indicatoarele.