Catastrofa in Grecia. Peste 60 de oameni au murit in incendiul care a cuprins Regiunea Attica. 26 au fost gasiti arsi in masinile lor
Extern

Catastrofa in Grecia. Peste 60 de oameni au murit in incendiul care a cuprins Regiunea Attica. 26 au fost gasiti arsi in masinile lor

Cel puțin 60 de persoane au murit în incendiu din regiunea Attica din apropierea Atenei, în cel mai mare dezastru din Greciei din ultimul deceniu.

Flăcările generate de vânturile puternice au devastat satul Mati, din regiuna Attica, arzand mii de case si sute de masini. Aici, salvatorii au descoperit cadavrele a 26 de adulți și copii care, aparent, au murit imbratisati, surprinși de infernul de foc, la doar câțiva metri de mare.

oameni arsi in masini grecia attica

Premierul Tsipras a declarat stare de urgență în Attica, spunând că toate serviciile de urgență au fost mobilizate.

interlink.ro

Un purtător de cuvânt al Federației Internaționale a Societăților Crucii Roșii și Semilunii Roșii, Georgia Trismpioti, a declarat pentru BBC că unii oameni au pierdut totul. „Numărul de morți crește în fiecare oră, mulți oameni i-au pierdut pe cei dragi, mulți au pierdut casele, au pierdut totul și vor avea nevoie de sprijin pe termen lung pentru a se recupera„.

Grecia a cerut altor țări europene elicoptere și pompieri, pentru a ajuta la combaterea incendiilor.

Pana la ora actuala, autoritatile au declarat 60 de morti si sute de persoane disparute, iar numarul mortilor creste de la o ora la alta.

incendiu Grecia Attica
Foto: Facebook
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News