Carnagiu cu 9 romani, pe o sosea din Ungaria. Soferul a transmis live momentul (VIDEO)
National

Carnagiu cu 9 romani, pe o sosea din Ungaria. Soferul a transmis live momentul (VIDEO)

UPDATE: Nouă persoane, dintre care 7 romani si-au pierdut viata pe o şosea din Ungaria în timp ce se întorceau acasă din Slovenia, unde munceau in agricultura. Tragedia a fost filmată şi transmisă în direct pe facebook chiar de cel care conducea microbuzul înmatriculat în România.

Accidentul a avut loc la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe DN4, iar Poliţia maghiară confirmă moartea a 9 pasageri din microbuz – două femei și șapte bărbați. Șoferul camionului a fost rănit.  Microbuzul a intrat frontal intr-un camion care trasporta nisip. Şapte persoane au decedat pe loc, toți cetățeni români !!! Microbuzul a executat o depăşire riscantă având şi viteză foarte mare.

Soferul transmitea live pe facebook, cand, se pare, a intrat pe banda a doua, care era, in acel moment, deschisa pentru conducatorii din sens opus, dat fiind faptul ca in zona erau lucrari, iar circualtia era restrictionata.

interlink.ro

Intr-un comunicat MAE, acestia precizeaza: „Trupurile neînsuflețite vor fi transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei și a analizelor pe bază de ADN. MAE a solicitat autorităților române competente identificarea şi înştiinţarea, în regim de urgență, a familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului.
 
Totodată, având în vedere numărul mare de victime, ministrul afacerilor externe a dispus activarea Fondului special de urgență aflat la dispoziția ministerului, în vederea suportării costurilor legate de repatrierea trupurilor neînsuflețite. 
 
De asemenea, Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate a fost activat în cadrul Celulei de Criză a MAE, pentru preluarea tuturorsolicitărilor de asistență din partea familiilor.
 
Celula de Criză a MAE își continuă activitatea 24/7 până la finalizarea tuturor demersurilor de identificare a victimelor accidentului și repatrierea trupurilor neînsuflețite. 
 
Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autoritățile locale și cu membrii de familie, acordând asistență consulară inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

accident 9 morti ungaria

Ne găsești și pe Google News