Cand te crezi Schumacher ramai fara carnet. Doi bihoreni suprinsi de radar circuland cu 124, respectiv 139 km/h pe Centura Oradiei
Stiri Oradea

Cand te crezi Schumacher ramai fara carnet. Doi bihoreni suprinsi de radar circuland cu 124, respectiv 139 km/h pe Centura Oradiei

Miercuri, 18 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat în cadrul operațiunii TISPOL ”24 HOUR SPEED MARATHON”, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun atunci când conduc cu viteză excesivă sau când depășesc limitele legale de viteză.

Astfel, în intervalul 18 aprilie, ora 06.00 – 19 aprilie, ora 06.00 a.c., s-a acționat cu forțe sporite, cu efective de poliţie rutieră şi ordine publică, în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere pe fondul conducerii cu viteză excesivă.

Acțiunea din ultimele 24 de ore a fost organizată conform calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) pentru anul 2018 și face parte dintr-o operațiune amplă, în cadrul căreia acționează zilnic și polițiștii bihoreni, desfășurată de polițiștii rutieri din Europa în perioada 16 – 22 aprilie a.c., care vizează prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul depășirii limitelor legale de viteză.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în cadrul operațiunii TISPOL ”24 HOUR SPEED MARATHON”, în care au fost implicați 42 de polițiștii bihoreni, au fost controlate 343 de autovehicule și au fost aplicate 287 de sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea limitelor legale de viteză, cu amenzi în valoare totală de 83.230 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut nouă permise de conducere, din care trei pentru depășirea limitei legale de viteză. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare.

Astfel, joi, 19 aprilie a.c., la ora 02.02, pe strada Ogorului din municipiul Oradea, județul Bihor, a fost depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din localitatea bihoreană Sânmartin, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 139 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

De asemenea, miercuri, 18 aprilie a.c., la ora 09.41, pe strada Ogorului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din localitatea bihoreană Aleşd, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 124 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.