Bulevardele Nufarul si Cantemir din Oradea vor fi reconfigurate. Investitie de peste 50 milioane lei
Stiri Oradea

Bulevardele Nufarul si Cantemir din Oradea vor fi reconfigurate. Investitie de peste 50 milioane lei

În ședința Consiliului Local de marți, 22 ianuarie 2019, au fost aprobate mai multe proiecte importante de investiții, acestea fiind prezentate de primarul Ilie Bolojan, în cadrul unei conferințe de presă.

Ședința de astăzi este o ședință extraordinară și a fost convocată în principal pentru modificarea unor documentații ale proiectelor europene, care sunt în momentul de față în evaluare, modificări care erau necesare pentru a respecta cererile de clarificare solicitate de evaluatorii noștri. Prin urmare aceste proiecte reașează bugete, clarifică aspecte de proprietate, inclusiv câteva exproprieri și elimină anumite neconcordanțe”, a spus primarul Ilie Bolojan în deschiderea conferinței.

Cel mai important proiect, care este depus și se află într-o fază avansată de evaluare, este cel privind reabilitarea Bulevardului Nufărul-Cantemir. Materialul prezentat are două părți: unul legat de indicatori, reașezări bugetare, iar celălalt legat de clarificarea unor aspecte cu privire la suprafața pe care se va realiza acest proiect, inclusiv exproprierea unei suprafețe de teren de aproximativ 2.300 mp.

Proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir. Prin acest proiect se vor implementa mai multe măsuri care vor determina creșterea vitezei de deplasare a tramvaielor, în paralel cu reducerea emisiilor poluante și asigurarea siguranței circulației.

interlink.ro

Valoarea totală a investiției este de 53.381.337,57 lei cu TVA inclus, durata de execuție fiind de 10 luni.

Ne găsești și pe Google News