Alte investii majore in cartierul Nufarul. Modernizarea si largirea unor strazi, un parc nou, acces facil din centura
Stiri Oradea

Alte investii majore in cartierul Nufarul. Modernizarea si largirea unor strazi, un parc nou, acces facil din centura

noriel.ro
Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a prezentat, intr-o conferinta de presa, sustinuta saptamana aceasta, principalele  proiecte de investitii aprobate in sedinta Consiliului Local Oradea. Unele dintre acestea se refera la modernizarea mai mult strazi din cartierul Nufarul si construirea si amenajarea unui parc, pe locul unei foste caramidarii.

Proiectul legat de modernizarea străzii Ion Irimescu din zona Nufărul prevede realizarea lucrărilor de reabilitare, inclusiv a canalizării pluviale și a iluminatului public, scopul fiind acela de a crea o infrastructură rutieră eficientă, necesară locuitorilor din zonă.

 „Această stradă împreună cu breteaua care a fost aprobată la sfârșitul anului trecut vor face ca accesul în zona Nufărul 2 să fie mult mai bun, atât din șoseaua de centură, cât și în general la toate străzile din acel cartier. Este vorba de aprobarea unui buget de investiții de aproximativ 460.000 euro, cât reprezintă valoarea estimată a acestor lucrări și a unei exproprieri de aproximativ 3.700 mp, pentru că o parte din terenul pe care se va extinde această stradă nu este în proprietatea Municipiului Oradea. Ne propunem ca în primăvara acestui an să organizăm procedurile de licitație pentru modernizarea acestor străzi, la pachet, din toată zona Nufărul 2, deci în dreapta Bulevardului Nufărul, în așa fel încât până la toamnă, dacă totul este în bună regulă, lucrările să fie finalizate. Durata estimată de execuție este de 4 luni”, a explicat primarul Ilie Bolojan.

Un alt proiect prezentat este legat de realizarea unui parc pe amplasamentul fostei cărămidării. Parcul urmează să fie amenajat pe o groapă, care are un deficit de aproximativ 100.000 mc de pământ. În vederea realizării acestuia, Primăria Oradea intenționează să acționeze pentru rambleierea fostei cariere de argilă, operațiunile urmărind aducerea cotei materialului cu care urmează să fie umplut golul existent până la cota terenului învecinat pentru întreg perimetrul gropii.

decathlon.ro

Prin acest material vom crea cadrul legal, cu acordul Agenției de Mediu, pentru ca tot pământul care se excavează de la lucrările din Oradea să fie depozitate pentru a completa acel deficit de pământ, pentru a putea evita cheltuieli de sume importante și pentru a aduce la nivelul solului acea groapă. Prin această operațiune de regenerare urbană cartierul respectiv care nu are zone verzi, va avea și această problemă rezolvată. Sperăm ca cel mai târziu în primăvara anului viitor reabilitarea întregii zone, inclusiv realizarea parcului să fie finalizată”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Cel mai important proiect, care este depus și se află într-o fază avansată de evaluare, este cel privind reabilitarea Bulevardului Nufărul-Cantemir. Materialul prezentat are două părți: unul legat de indicatori, reașezări bugetare, iar celălalt legat de clarificarea unor aspecte cu privire la suprafața pe care se va realiza acest proiect, inclusiv exproprierea unei suprafețe de teren de aproximativ 2.300 mp.


Daca maine ar avea loc alegeri locale cu ce partid ati vota?
 • PNL 45%, 422 voturi
  422 voturi 45%
  422 voturi - 45% din totalul de voturi
 • USR-PLUS 29%, 275 voturi
  275 voturi 29%
  275 voturi - 29% din totalul de voturi
 • PSD 10%, 90 voturi
  90 voturi 10%
  90 voturi - 10% din totalul de voturi
 • Pro Romania 7%, 65 voturi
  65 voturi 7%
  65 voturi - 7% din totalul de voturi
 • NU votez 2%, 22 voturi
  22 voturi 2%
  22 voturi - 2% din totalul de voturi
 • PMP 2%, 21 vote
  21 vote 2%
  21 vote - 2% din totalul de voturi
 • Alt partid 2%, 21 vote
  21 vote 2%
  21 vote - 2% din totalul de voturi
 • UDMR 1%, 14 voturi
  14 voturi 1%
  14 voturi - 1% din totalul de voturi
 • ALDE 1%, 6 voturi
  6 voturi 1%
  6 voturi - 1% din totalul de voturi
Voturi totale: 936
14/01/2020 - 31/01/2020
Votul este inchis