Botez intrerupt de politistii din Salonta. Administratorul localului si participantii sfidau legea
Stiri Bihor

Botez intrerupt de politistii din Salonta. Administratorul localului si participantii sfidau legea

Duminică, 7 februarie a.c., în jurul orei 18.20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta au întrerupt un eveniment privat (botez) care se desfășura în spațiu închis, într-o societate comercială din localitatea bihoreană Salonta, care funcționează în regim de restaurant, încălcând astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.).

În momentul intervenției polițiștilor, în local se aflau aproximativ 20 de persoane. Activitatea privată din restaurant a fost întreruptă de polițiști, iar persoanele prezente legitimate.

În consecință, atât administratorul societății comerciale respective, cât și organizatorul evenimentului au fost sancționați contravențional, primul cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar cel de-al doilea cu avertisment scris, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, participanții la eveniment au fost sancționați contravențional potrivit prevederilor aceleiași legi, tot cu avertisment scris.

Menționăm că acțiunile de verificare vor continua zilnic, la nivelul județului Bihor, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

interlink.ro
  • Reamintim  faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive etc.) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.
  • – Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Foto: arhiva

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News