Bombă și proiectile de artilerie decoperite în Mișca și Nojorid
Stiri Bihor

Bombă și proiectile de artilerie decoperite în Mișca și Nojorid

Miercuri, 02 mai a.c., echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” a desfăşurat în Nojorid, o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

          Proiectilul de artilerie de calibru 76 milimetri a fost găsit de muncitorii care executau lucrări de construcție pe un teren din localitatea Nojorid. Specialiştii pirotehnicieni au asanat o suprafaţă de teren de aproximativ 100 de metri pătraţi, descoperind și identificând alte 8 proiectile de același calibru și un element de muniție.

          Muniția a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă,  urmând a fi distrusă la o dată ulterioară.

În data de 28 aprilie a.c., pompierii militari au fost solicitați să efectueze o operaţiune similară, în localitatea Mișca, comuna Chișlaz. Bomba de artilerie de calibru 82 de milimetri, provenită  din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperită de un cetăţean în timp ce efectua lucrări agricole specifice sezonului,  a fost transportată si depozitată în condiţii de siguranţă.    

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor recomandă persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.

Ne găsiți și pe Google News