Bolojan: Proiectam un drum nou intre Biharia si Paleu
Stiri Bihor

Bolojan: Proiectam un drum nou intre Biharia si Paleu

Consiliul Județean Bihor a aprobat, în ședința de azi, protocolul de colaborare cu Primăriile Biharia și Paleu în vederea realizării unui drum de legătură între cele două localități, a anuntat Ilie Bolojan in conferinta de presa de astazi

Noul drum județean, în lungime de 3,2 km, va pleca din Paleu, din zona terenului de sport și va urma cursul pârâului Cosmo, spre Biharia. Fără să treacă peste albia pârâului, va ajunge în centura Bihariei la girația ce va fi amenajată la intersecția cu strada Viilor.
 
Până în luna iulie ne propunem să finalizăm documentația tehnică a noului drum. Acesta va fi executat în paralel cu lucrările de la centura localității Biharia, în cursul anului viitor.
Noul drum, cel marcat pe hartă cu roșu, va asigura o legătură mai bună a comunei Paleu cu autostrada Transilvania, prin nodul rutier de la ieșirea din Biharia spre Satu Mare.
 
De asemenea, accesul din zona de nord a județului, spre Oradea, se va putea face pe această rută nouă.
 
De-a lungul drumului se va amenaja o pistă de biciclete. Aceasta va fi legată, la ambele capete, de pista de lângă drumul expres din Episcopia, legături paralele cu drumul național și cu cel județean.
 
Mulțumesc Primăriilor din Biharia și Paleu pentru sprijinul acordat acestui proiect, a mai scris Bolojan
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News