Bolojan in vizita de lucru la Arad pentru a grabi demararea constructiei: drumul expres Oradea-Arad
Stiri Bihor

Bolojan in vizita de lucru la Arad pentru a grabi demararea constructiei: drumul expres Oradea-Arad

noriel.ro

Ilie Bolojan, Presedintele Consiliului Judetean Bihor, s-a intalnit cu omologul sau de la Arad, dar si cu Primarul municipiului Arad, pentru a discuta punerea in aplicare a construirii drumului expres Oradea-Arad.

Ilie Bolojan: “30% din drumul expres Oradea-Arad va fi executat până la finalul anului 2023. Lucrarea va fi finanţată din fonduri europene, drumul va avea o lungime de peste 100 de kilometri, cu circa 12 coborâri

Conform proiectului, drumul expres Oradea-Arad va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri. Proiectul include și realizarea a 5 drumuri de legătură cu profiluri diferite, realizarea a 66 de poduri, pasaje sau viaducte și a 12 noduri rutiere.

Finanțarea lucrărilor pentru execuția acestui obiectiv de investiție rutieră sunt prevăzute a fi realizate prin Programul Operațional de Transport 2021-2027.

decathlon.ro

În urma acestor demersuri, Consiliul Local al Municipiului Oradea aprobat la începutul acestei săptămâni proiectul de hotărâre privind aprobarea unor măsuri în vederea realizării obiectivului de investiții „Drum expres Arad-Oradea”. Astfel, s-a aprobat încheierea unui parteneriat între municipiul Oradea, județul Bihor, municipiul Arad, județul Arad și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru realizarea acestei investiții în programul operaţional naţional specific din exercițiul financiar european 2021-2027, respectiv mandatarea de către CNAIR a partenerilor pentru implementarea etapei de pregătire a acesteia (actualizare S.F.) în cadrul POIM 2014-2020.

drum expres Oradea Arad
drum expres Oradea Arad