Bolojan: Am lansat in licitatie lucrarile de largire la 4 benzi a iesirilor din Oradea spre DN79 si DN19. Ele vor fi finalizate anul viitor
Stiri Bihor

Bolojan: Am lansat in licitatie lucrarile de largire la 4 benzi a iesirilor din Oradea spre DN79 si DN19. Ele vor fi finalizate anul viitor

Presedintele Consilului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, anunta ca s-au publicat anunțurile de licitație în vederea selectării unor constructori care să lărgească, de la 2 la 4 benzi, ieșirile din Oradea spre Arad și spre Satu Mare.

Lărgirea la 4 benzi a drumului național spre Arad se va face de la aeroport până în Nojorid, la intersecția cu drumul spre Livada. La capetele acestui tronson se vor amenaja 2 girații: una la aeroport, în dreptul noului terminal, cealaltă în intersecția cu drumul comunal spre Livada.

Valoarea estimată a lucrărilor este de aproape 5 milioane de euro, iar ofertele se vor putea depune până în 13 iulie.

Lărgirea spre Satu Mare se va face între girația din Episcopia și intrarea în Biharia, la intersecția cu viitoarea centură ce va ocoli localitatea.

Pentru cei peste 3,7 km de drum ce trebuie lărgit, valoarea estimată a lucrărilor este de peste 8 milioane de euro, iar ofertele pot fi depuse până în 27 iulie.

Aceste două lucrări vor asigura o circulație fluentă pe cele două direcții în zona metropolitană a Oradiei. Vom avea mai puține accidente și timpi mai reduși în trafic„, a mai expolicat edilul.

Ilie Bolojan a mai explicat ca până anul viitor lucrările la largirea celor doua drumuri vor fi gata. Tot anul viitor se vor finaliza si lucrarile la centurile metropolitane.

Cele două proiecte sunt realizate în baza parteneriatului dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Autostrăzi – CNAIR, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Transporturi.

Ne găsiți și pe Google News