BMW furat in Italia retinut in Vama Bors, in timp ce soferul incerca sa-l introduca in tara
Stiri Bihor

BMW furat in Italia retinut in Vama Bors, in timp ce soferul incerca sa-l introduca in tara

În data de 17.10.2018, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul italian V.A, în vârstă de 49 de ani, cu domiciliul în Italia, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în Italia.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat, pentru mijlocul de transport în cauză, un certificat de înmatriculare emis de autorităţile italiene.

În urma verificărilor efectuate, colegii noștri au constatat că mijlocul de transport figurează ca“bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că a împrumutat autoturismul  din Italia de la un cetățean bulgar, care este proprietarul mașinii, pentru a veni în România și nu avea cunostinţă că autoturismul era căutat de autorităţile din Italia.    

Drept urmare, autoturismul în valoare de 11.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F Oradea. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire , urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.