Bilant al Serviciului de imigrari Bihor. Cati imigranti au expulzat acestia in 2018, din judetul Bihor
Stiri Oradea

Bilant al Serviciului de imigrari Bihor. Cati imigranti au expulzat acestia in 2018, din judetul Bihor

Intr-un comunicat al Serviciului pentru Imigrari al judetului Bihor, acestia ne-au transmis ca, in anul 2018 din cele 3370 de persoane rezidente in judetul Bihor, 1229 au provenit din state terte si 2141 din UE. Au emis 34 decizii de repatriere si au dat 82 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 17.300 de lei

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Bihor, în cursul anului 2018, au asigurat managementul șederii şi rezidenţei, pe raza județului pentru 3370 de persoane, dintre care 1229 străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova și Israel şi 2141 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din  Italia și Ungaria„, se arata in comunicat

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe raza judeţului Bihor sunt: reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, studii, respective studenți din Republica Moldova și Israel, bursieri ai statului român sau angajare în muncă.

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate 55 de  invitații depuse pentru străini din Irak, Egipt, Pakistan, India, Tunisia, Iordania, Algeria, Nigeria etc.

interlink.ro

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 190 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 183  avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi un aviz pentru detaşat.

De asemenea, au fost soluţionate 751 de cereri de reglementare a  dreptului de ședere și au fost emise 732 de permise de ședere temporară și 45 de permise de ședere pe termen lung. În cursul anului 2018, au fost înregistrate 482 cereri de înregistrare a rezidenței și acordare a rezidenței permanente pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate  acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistaţi 16 străini care nu respectau regimul juridic al străinilor în România. Împotriva străinilor aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 10 decizii de returnare prin care s-a stabilit obligația şi termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României.

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate rămân acţiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului„, se arata in comunicat

Ne găsești și pe Google News