Bihorul pe locul 6 din tara, dupa numarul de firme profitabile, in contextul in care Romania a avut cea mai rapida crestere economica din UE, in 2016
Economic

Bihorul pe locul 6 din tara, dupa numarul de firme profitabile, in contextul in care Romania a avut cea mai rapida crestere economica din UE, in 2016

Romania a avut, in anul 2016, cea mai rapidă crestere economica din Uniunea Europeană, iar motorul acestei cresteri este dat de un grup select de 4% din firmele de pe piata. Profitul acestor firme reprezintă 92% din profitul total obtinut de companiile din Romania, arată un studiu prezentat joi de CreditInfo.

Bihorul se afla pe locul 6 in tara, intr-un clasament prezentat de Creditinfo, ceea ce inseamna ca judetul nostru a creat infrastructura necesara dezvoltarii unui climat de afaceri prosper. Parcurile industriale ale Agentiei de Dezvoltare Locala Oradea, sunt sunt motorul ce a generat aceasta crestere industriala, In Parcurile Eurobusiness din Oradea s-au facut investitii de peste 350 de milioane de euro si s-au creat peste 4000 de noi locuri de munca, iar alte 3000 vor fi create in urmatorii ani.

4,52% din companiile bihorene au inregistrat profit, in contextul in care media pe tara este de 4%. Aceste companii au cel putin 2 ani vechime si nu au datorii la bugetul de stat, in timp ce cifra de afaceri depaseste 100.000 de lei.

judete-firme-profitabile-romania

Acest studiu mai arata ca cifra de afaceri totala a acestor firme inseamna 41% din cifra de afaceri inregistrata de toate companiile din ţară. De asemenea, un angajat din trei (33%) lucreaza la aceste compani.

Iata cum arata clasamentul pe tara:

judete-firme-tabel

In toamna acestui an, Primarul Bolojan propusese CJ Bihor sa devina actionar in Agentia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) alaturi de Primaria Oradea, iar astfel, CJ-ul sa renunte la societatea sa comerciala denumita SC Parcuri Industriale Bihor SRL, din dorinta de a dezvolta, in comun, parcuri industriale in mai multe locuri din judet. 

La acea data vicepresedintele CJ Bihor, Traian Bodea(ALDE), a refuzat categoric aceasta “alianta”, in fond, in beneficiul tuturor bihorenilor, aratand ca primarul Bolojan ar fi putut face asta de pe vremea cand CJ era condusa de Cornel Popa, colegul dansului de partid.

Una peste alta, Primaria Oradea a anuntat ca va oferi sprijin si consultanta autoritatilor locale din judet, care vor sa infiinteze parcuri industriale.

Crearea de noi parcuri industriale va ajuta economia judetului si implicit va duce la reducerea somajului si cresterea salariilor

Foto: Creditinfo

loading...