Batalie pe tehnocrati. Pe cine vrea Nicusor Dan in USR
Politica

Batalie pe tehnocrati. Pe cine vrea Nicusor Dan in USR

Liderul USR, Nicuşor Dan, a declarat, luni, că după alegeri formaţiunea sa va propune un premier tehnocrat, actualul prim-ministru fiind o variantă. În acest context, Nicuşor Dan a precizat că USR caută oameni de profilul Dacian Cioloş, Vlad Voiculescu şi Cristian Ghinea, adăugând însă că nu au existat discuţii politice în acest sens, potrivit Mediafax.

“Ne dorim, dacă intrăm în Parlament, ca de mandatele noastre să depindă formarea unui guvern, caz în care vom propune un premier tehnocrat şi Dacian Cioloş este una dintre opţiuni”, a spus, luni, Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă.

Preşedintele USR a mai spus că avantajul unui premier tehnocrat este că poate să aducă în guvern oameni cu competenţe din societatea civilă, lucru pe care premierii politici nu l-au făcut niciodată, iar în Guvernul Cioloş se întâmplă acest lucru.

Preşedintele USR a mai spus că după ce se vor constitui filiale în toate judeţele va avea loc un nou congres, după cel de duminică, cel mai probabil în a doua jumătate a lunii octombrie.

“A avut loc un congres de fuziune între Uniunea Salvaţi România, Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi Uniunea pentru Codlea”, a spus Nicusor Dan.

Nicusor Dan a  mai spus ca:

“La congres s-a făcut o situaţie a extinderii acestui partid la nivel naţional. Există grupuri de lucru în marea majoritate a judeţelor din România, estimăm că în perioada 1-15 septembrie vom deschide 20-25 de filiale, iar, până la sfârşitul lunii septembrie, vom deschide filiale în toate judeţele din România. La Congres a fost aleasă o structură de conducere nouă faţă de cea precedentă: un preşedinte, cinci vicepreşedinţi şi în total 11 membri într-un Biroul Naţional”

Primul congres al USR la care au fuzionat Uniunea Salvaţi Bucureştiul, Uniunea Salvaţi România şi Uniunea pentru Codlea şi la care s-a discutat despre extinderea în teritoiu, a avut loc duminică, la Hotel Internaţional, cu uşile închise.