Barbatul din Girisu de Cris, dat disparut, a fost gasit mort si cu fata desfigurata. Criminalii i-au turnat soda caustica pe fata pentru a nu fi recunoscut
Stiri Bihor

Barbatul din Girisu de Cris, dat disparut, a fost gasit mort si cu fata desfigurata. Criminalii i-au turnat soda caustica pe fata pentru a nu fi recunoscut

Intr-un comunicat primit la redactie, Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor ne informeaza ca a demarat urmarirea penala in cazul barbatului disparut in data de 5 ianuarie, caz mediatizat si de InfoOradea, in data de 08.01.2020.

Potrivit procurorului de caz: “Lucrătorii Postului de Poliţie al comunei Girişu de Criş, au fost sesizaţi de către numita G.K. cu privire la dispariţia, din data de 05.01.2020, în intervalul orei 1800-2000, a concubinului său, numitul Cordoş Nicolae Vasile domiciliat în comuna Girişu de Criş, nr. 11, jud. Bihor. Din verificările efectuate de către organele de poliţie au rezultat suspiciuni rezonabile, referitoare la faptul că numitul Cordoş Nicolae Vasile a fost omorât în noaptea de 04/05 ianuarie 2020, de către membrii familiei sale, fiind transportat ulterior pe un teren agricol de pe raza localităţii Gepiu, jud. Bihor.

Din mijloacele de probă administrate până în prezent, rezultă faptul că, în seara zilei de 04 ianuarie 2020, pe fondul  unei stări conflictuale mai vechi, urmare a instigării suspectei G.K., suspecţii K.A.P. şi F.I.C.F. au aplicat victimei Cordoş Nicolae Vasile lovituri cu un sucitor de lemn şi cu un levier, în zone vitale ale oraganismului, provocându-i leziuni fizice grave, care au generat decesul acestuia.

După comiterea faptei, suspecţii au cumpărat sodă caustică de la Hipermarketul Leroy Merlin, din Oradea, după care au transportat cadavrul până pe raza comunei Gepiu, sat Berechiu, jud. Bihor, unde l-au aruncat în zona canalului colector din apropierea drumului agricol, la circa 100 de metri de calea ferată Oradea-Salonta, loc în care a fost găsit de către organele de urmărire penală.

Înainte de a arunca cadavrul, suspecţii au preparat soda caustică cumpărată anterior şi au stropit victima cu soluţia rezultată, în zona capului, cu scopul de a-i descompune faţa pentru a nu putea fi recunoscut în cazul în care ar fi fost găsită, după care au lăsat-o pe digul canalului, într-o zonă cu vegetaţie deasă.

Cercetările continuă în această cauză, urmând a se formula propunere de arestare preventivă către Judecătorul de drepturi şi libertărţi din cadrul Tribunalului Bihor.