Avansează lucrările la drumul colector aferent șoselei de centură și la strada Ion Irimescu din zona Nufărul
Stiri Oradea

Avansează lucrările la drumul colector aferent șoselei de centură și la strada Ion Irimescu din zona Nufărul

Primăria Oradea prin Direcția Tehnică desfășoară lucrări la drumul colector aferent drumului de centură (strada Ogorului), între strada Liviu Borcea și strada Ciheiului, precum și pe strada Ion Irimescu, stradă perpendiculară pe drumul colector. Aceste lucrări se află într-un stadiu avansat și vor fi finalizate în perioada următoare.

Lucrările la drumul colector sunt executate de asocierea formată din: S.C. DRUMURI BIHOR  S.A. și S.C. AQUACONS  S.R.L., iar prețul contractului este de 2.468.984,32 lei (fără TVA).

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în luna martie, iar drumul se va deschide circulației de Ziua Orașului, respectiv 12 octombrie.

Lucrările propuse în cadrul proiectului prevăd realizarea carosabilului în lungime totală de 940 m, realizarea pistei de biciclete pe partea stângă cu o lungime 930m și cu o lățime de 3 m, amenajarea trotuarului pe partea dreaptă cu o lungime de 921 m și o lățime de 2,5 m; realizarea spațiilor verzi, semnalizarea rutieră, realizarea canalizării pluviale și a rețelei de iluminat public.

Până în momentul de față au fost finalizate săpăturile, terasamentele, s-a așternut un strat de formă de balast de 15 cm, lucrările de canalizare pluvială sunt aproape finalizate, s-au făcut lucrări la trotuare, la pista de bicicletă și au fost puse bordurile.

După finalizarea gurilor de scurgere, drumul va fi pregătit pentru turnarea primului strat de asfalt.

Noul drum colector va prelua o parte din traficul de pe centură, iar ieșirile de pe proprietățile adiacente zonei de centură nu se vor mai face direct în șoseaua de centură ci în drumul colector, crescându-se astfel viteza de deplasare pe centură și evitând posibilele accidente cauzate de aceste ieșiri direct în șoseaua de centură”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

În ceea ce privește lucrările de modernizare a străzii Ion Irimescu, acestea sunt executate de asocierea formată din: S.C. DRUMURI ORĂȘENEȘTI S.A. și S.C. PROCONSOLUTIONS S.R.L. Aici lucrările au început în 20.03.2020, iar strada va fi dată circulației tot în data de 12 octombrie. Prețul contractului este de 1.101.161,10 lei (fără TVA).

Pe strada Ion Irimescu se fac lucrări de amenajare a carosabilului cu îmbrăcăminte asfaltică, cu o lungime 374  m și lățime 6 m; amenajarea de parcări și trotuare cu îmbrăcăminte asfaltică; realizarea unui podeț dalat cu o lungime de 4,50 m și lățimea 11,19 m, dar și amenajarea de zone verzi.

Strada va avea două benzi de circulație, cu parcări pe ambele sensuri de mers și pistă de biciclete.

Până în acest moment au fost executate lucrări de terasare și săpături, s-a realizat un podeț dalat în aliniament în dreptul canalului CT 17 (ANIF), s-a făcut racordarea la drumul colector aferent drumului de centură (strada Ogorului), între strada Liviu Borcea și strada Ciheiului, au fost montate bordurile și s-a început montarea stâlpilor de iluminat public.

Realizăm această stradă nouă pentru a fluidiza traficul de pe strada Grigore Mosil, care, având în vedere că în această zonă există o școală, se aglomerează la orele de vârf. O dată cu finalizarea lucrărilor, vom avea practic două ieșiri din această stradă, una la drumul colector și una pe strada Nicolae Șova”, spune viceprimarul Florin Birta.

Lângă strada Ion Irimescu se află un teren degradat, unde, conform intenției municipalității, se va amenaja un parc.

„Am identificat un amplasament de 3 000 mp situat la intersecția străzilor Grigore Moisil colț cu strada Ion Irimescu, unde vom realiza un parc pentru locuitorii zonei, urmând ca până la finalul anului să finalizăm studiul de fezabilitate a noului parc”, a adăugat viceprimarul Florin Birta.

loading...