Au inceput lucrarile de amenajare a strazii Vasile Alecsandri. Cum va arata aceasta si cand va fi gata
Stiri Oradea

Au inceput lucrarile de amenajare a strazii Vasile Alecsandri. Cum va arata aceasta si cand va fi gata

lucrari AlecsandriSăptămâna aceasta au început lucrările pentru amenajarea străzii Vasile Alecsandri și transformarea acesteia în pietonală. Contractul de lucrări a fost atribuit asocierii SC Gavella Com SRL – Porfido Ed Arte Consorzio Stabile – SC Ritmoteh SRL, la prețul de 4.118.136 lei fără TVA.

Prin transformarea străzii V. Alecsandri în pietonală ne dorim să legăm Piața Unirii de Cetatea Oradea, pentru că, așa cum am mai amintit, un obiectiv important este extinderea spațiilor pietonale din zona centrală și atragerea turiștilor. Reabilitarea străzii Vasile Alecsandri este menită să crească atractivitatea turistică a oraşului şi să ofere vizitatorilor posibilitatea de a admira frumuseţea arhitecturii orădene de-a lungul unui traseu format din străzile Republicii, Piaţa Ferdinand, Piața Unirii, Vasile Alecsandri şi Parcul 1 Decembrie, cu destinație spre Cetatea Oradea“, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Lucrările vor dura aproximativ 6 luni și vor consta în pavarea carosabilului cu cubeţi de piatră porfir – pe zona centrală, amenajarea trotarului cu plăci de piatră porfir – pe zonele laterale, precum și amenajarea a două platforme de containere subterane. Totodată se va realiza rețeaua de canalizare meteorică pentru preluarea apelor de pe carosabil și trotuar, respectiv de la burlanele clădirilor. În ceea ce privește iluminatul public, pe stradă se vor monta corpuri de iluminat de tip LED pe suspensii din oțel flexibil inoxidabil.

Citeste si: Autoritatile continua reabilitarea cladirilor istorice din Oradea. Alte 6 cladiri urmeaza sa fie reabilitate. (FOTO)

În paralel cu lucrările de modernizare a străzii, în prezent se lucrează și la reabilitarea fațadelor clădirilor situate pe strada V. Alecsandri. Astfel se lucrează la clădirea situată la nr. 9 și sunt aproape finalizate fațadele clădirilor de la numerele 5, 6, 13 și 15. Totodată au fost semnate semnate contractele de reabilitare pentru imobilele nr. 2, 3, 4, 7, 11 și 19, unde lucrările ar trebui finalizate până în cursul lunii iunie anul viitor.

loading...