Atentie se dau amenzi! Soferii masinilor parcate pe strada Emilian Mircea Chitul vor fi amendati cu pana la 725 de lei
Stiri Oradea

Atentie se dau amenzi! Soferii masinilor parcate pe strada Emilian Mircea Chitul vor fi amendati cu pana la 725 de lei

La sesizarea cetățenilor, inclusiv a riveranilor, Poliția Locală Oradea verifică vehiculele care staționează în zonele mixte. Sunt acele străzi cu spații generoase destinate circulației pietonale, artere dotate cu piste de biciclete, unde este permis și accesul auto-moto.

Una dintre aceste străzi este Emilian Mircea Chitul, pe care anumiţi cetățeni obișnuiesc s-o utilizeze ca loc de parcare, în detrimentul pietonilor și bicicliștilor, evitând astfel plata taxei de parcare. Subliniem faptul că Primăria Oradea pune la dispoziția cetățenilor două parcări noi, moderne, amenajate în proximitate. Este vorba despre parcarea subterană de pe strada Independenței, precum și parcarea supraetajată de pe strada George Barițiu.

Acțiunile Direcției Poliției Locale din cadrul Primăriei Oradea au menirea de a asigura respectarea strictă a reglementărilor legale, protejând astfel accesul pietonilor și bicicliștilor în zonele mixte.

În zilele de 22 și 23 noiembrie, polițiștii locali au patrulat în zona amintită, avertizându-i verbal pe cei care nu respectă Codul Rutier și îndrumându-i pe șoferi către locurile de parcare amenajate în proximitate, transmite directorul executiv al Poliției Locale, Samuel Milian.

Potrivit prevederilor Codului Rutier, autovehiculelor care au acces în zonele astfel reglementate le este interzis să rămână parcate/staționate, având în vedere faptul că partea carosabilă are sub 6 metri lățime. Contravenția se sancționează cu amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei.

Ne găsiți și pe Google News