Atentie la aparatele electrice! Un incendiu in Paleu putea sa lasa o familie fara casa
Stiri Bihor

Atentie la aparatele electrice! Un incendiu in Paleu putea sa lasa o familie fara casa

Luni, 06 mai a.c., în jurul orei 13.00, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, echipajele de pompieri ale  Detașamentului 2 Oradea au fost alertate pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie din localitatea Paleu.

În urma efectuării recunoașterii, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta la o terasă lipită de casă, flăcările propagându – se la acoperișul locuinței. Cei 13 pompieri militari mobilizați la fața locului au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, reușind să localizeze și să lichideze focarele în aproximativ 30 de minute.

În urma incendiului, au ars un grătar electric, o masă și două bănci aflate pe terasa locuinței, aproximativ doi metri liniari lambriu, circa trei metri pătrați izolație polistiren și o suprafață de aproximativ patru metri pătrați din acoperișul casei.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, iar echipajele de pompieri au împiedicat extinderea flăcărilor la întregul acoperiș și la încăperile locuinței, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un aparat electric (grătar electric) lăsat sub tensiune.