Atentie! Amenzi de peste 2.000 de lei pentru Asociatiile de Proprietari care nu-si tund iarba
Stiri Oradea

Atentie! Amenzi de peste 2.000 de lei pentru Asociatiile de Proprietari care nu-si tund iarba

Municipalitatea solicită asociațiilor de proprietari efectuarea activității de cosit a ierbii – etapa a II-a, până la sfârșitul lunii aprilie 2018, se arata intr-un comunicat al Primariei Oradea

În conformitate cu Hotărârea Consiliului Local nr. 429 din 28 mai 2009, privind aprobarea Regulamentului privind organizarea, dezvoltarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din Municipiul Oradea și a Protocolului de transmitere în folosinţă gratuită a terenurilor cu destinaţia de spații verzi, asociațiile de proprietari au obligația de a cosi iarba, de a tunde gardul viu și de a colecta deșeurile de pe spațiile verzi din cvartalele de locuit, în conformitate cu protocolul încheiat cu municipalitatea.

Asociațiile de proprietari au obligația de a efectua cosirea ierbii lunar, în perioada martie – octombrie 2018, concomitent cu activitatea de cosit a ierbii pe care municipalitatea o realizează prin prestatorii de servicii contractați în acest sens.

Astfel, efectuarea activității de cosit a ierbii etapa a II-a trebuie finalizată până la sfârșitul lunii aprilie 2018.
În perioada 2 – 4 mai, Poliția Locală și reprezentanții Compartimentului Spatii Verzi din cadrul Direcției Tehnice vor face verificări în teren privind activitățile de cosit a ierbii desfășurate în baza Protocoalelor de transmitere în folosinţă gratuită a terenurilor cu destinaţia de spații verzi, încheiate între părți.

În caz de neconformare se vor aplica sancțiuni contravenționale potrivit art. 8, alin. 1, lit. e din Hotărârea Consiliului Local nr. 429 din 28 mai 2009, cu amenzi cuprinse între 2000-2500 lei.

Ne găsiți și pe Google News