Atac Terorist in Berlin! Un camion de mare tonaj a “arat” un Targ de Craciun. Cel putin 9 morti si 50 de raniti.
Extern

Atac Terorist in Berlin! Un camion de mare tonaj a “arat” un Targ de Craciun. Cel putin 9 morti si 50 de raniti.

Cel puțin nouă persoane au fost ucise și până la 50 de răniți dupa ce un camion a arat, la propriu, o piață in care este un Targ de Crăciun, in Berlin, potrivit știrilor din presa locală.

Ei au sugerat că vehiculul, un camion de mare tnaj, cu numere de Polonia, a aparut în piață dinspre Biserica memorială Kaiser Wilhelm. Rapoartele politiei vorbesc de un atac terorist

Poliția a declarat că, camionul a venit din direcția Strada Budapesta, pe trotuar, oprindu-se in pomul de Crăciun aflat în fața Bisericii Memoriala. Este una dintre cele mai populare site-uri turistice din Berlin, și foarte aproape de cunoscuta Gradina Zoologica din Berlin.

Poliția a evacuat zona și voluntarii au înființat un punct de informare pentru rudele care caută o veste despre cei dragi. Piața in care se afla Targul de Crăciun a fost evacuata, iar un purtător de cuvânt al poliției a declarat că există îngrijorări ca accidentul ar fi putut cauza si o scurgere de gaze.

atac terorist targ de Craciun berlin

Un martor a spus ca, un camion a venit in viteza prin piata si “pur si simplu a trecut peste oamenii care se aflau  la targ“.

Update: 22:30 – Soferul a fost arestat, nu exista inca date despre cetatenia acestuia

UPDATE 23.10: Statul islamic a revendicat atacul de la Berlin

Update, 20.12, ora 07:00: 12 morti si cel putin 48 de raniti

Stire in curs de actualizare…

Foto: The Guardian

loading...