Astazi incepe Sounds of Oradea Festival 2023. Vezi programul
Evenimente

Astazi incepe Sounds of Oradea Festival 2023. Vezi programul

A doua ediție Sounds of Oradea Festival debutează astazi, 16 iunie, ora 20:00, în Piața Unirii. După succesul de anul trecut, SO Festival 2023 aduce în fața publicului o serie de premiere pentru Oradea, dar și pentru România. Anul acesta în cadrul festivalului vor concerta artiști de prim rang din șapte țări.

În acest weekend publicul orădean, și nu numai, va avea prilejul să descopere unele din cele mai relevante talente contemporane de pe scena muzicii clasice internaționale, printre care legendarul tenor José Cura, dirijorul Noam Zur, soprana Lorena Puican, pianistul Facundo Ramirez, tenorul Reinaldo Droz, pianiștii distinși cu Steinway Artists, Vanessa Perez și Kristhyan Benitez, care e și câștigător al unui Latin Grammy, precum și mezzo-soprana Ester Pavlů. Directorul artistic al festivalului este dirijorul catalan David Giménez Carreras.

Programul SO Festival acoperă un registru muzical larg, de la compoziții religioase argentiniene, la mari arii de operă. Cele patru spectacole se vor desfășura astfel:

  • American Classics Nights, 16 iunie, ora 20.00, Piața Unirii
  • Misa Criola, 17 iunie, ora 14.00, Bazilica Romano-Catolică  (intrare liberă)
  • A fuego Lento, 17 iunie, ora 20.00, Teatrul de Stat Regina Maria
  • José Cura în concert,  18 iunie, ora 20.00, Piața Unirii

În deschiderea conferinței de presă, Alexandru Chira a prezentat cei 4 invitați prezenți la această conferință: David Giménez Carreras, directorul artistic al festivalului, Noam Zur – dirijor, Lorena Puican – soprană și Reinaldo Droz – tenor. „În momentul în care am gândit acest concept, am vrut să venim cu o completare la segmentul de festivaluri din Nord-Vestul României, care sunt axate pe alte segmente muzicale. Ne dorim ca prin crearea acestui eveniment să avem un rol de educare pentru publicul orădean și pentru turiști, prin concerte de cea mai înaltă calitate și artiști de calibru, oferind astfel o experiență muzicală unică.

Directorul artistic, David Giménez Carreras, a menționat că: „Sunt fericit să mă aflu aici pentru a doua ediție a festivalului. Îmi place orașul, organizarea, orchestra. Pentru noi, este o bucurie să venim aici și să construim un festival clasic, dar în același timp popular, pe care îl poate aprecia o audiență extinsă. Cele patru concerte din programul acestei ediții sunt accesibile și se adresează inclusiv unei audiențe care participă la un concert de muzică clasică pentru prima dată. Sunt convins că cei care vor participa la primul spectacol de mâine seară vor dori să participe și la celelalte concerte.”

După ce o primă serie de abonamente s-a epuizat, biletele și abonamentele au fost suplimentate și pot fi achiziționate

Ne găsiți și pe Google News