Asociatia “Santandrei Metropolitan Area” cere sprijinul Oradiei pentru introducerea OTL in localitate. Ce spune Viceprimarul Florin Birta
Stiri Bihor

Asociatia “Santandrei Metropolitan Area” cere sprijinul Oradiei pentru introducerea OTL in localitate. Ce spune Viceprimarul Florin Birta

Intr-o scrisoare adresata lui Ilie Bolojan, primarul Oradiei, Asociatia “Santandrei Metropolitan Area”, ii solicita acestuia sprijin pentru introducerea OTL in localitate, motivand ca jumatate din locuitorii Santandreiului au domiciuliu si in Oradea.

După întâlniri cu reprezentanţi ai instituţiilor implicate (Zona Metropolitană Oradea/ADI TransRegio, OTL şi Primăria Sântandrei), în urma cărora am primit sprijinul acestora, cu exceptia  Primăriei Sântandrei, Asociaţia SMA a demarat, conform legislaţiei în vigoare, o Iniţiativă Cetăţenească şi a depus la Primăria Sântandrei un proiect de Hotărâre de Consiliu Local, însoţit de 1.253 de semnături. Avizul Consiliului Local Sântandrei a fost negativ„, precizeaza acestia intr-un comunicat trimis la redactie.

In fapt, acestea il acuza pe Primarul din Santandrei, ca nu doreste introducerea OTL, in dauna transportatorului privat, care circula in acest moment in localitate.

InfoOradea l-a contactat pe Viceprimarul Florin Birta, in incercarea de a gasi un raspuns la solicitarea Asociatiei „Santandrei Metropolitan Area”, iar acesta ne-a declarat: „Am mai discutat cu reprezentantii asociatiei si le-am explicat faptul ca nu putem sa cerem primarului din Santandrei sa faca ceva peste vointa lui. El cunoaste cel mai bine situatia de acolo si stie ce e mai bine pentru locuitorii Santandreiului. Desigur ca ne-am dori sa introducem OTL in Santandrei, ca si in toate localitatile din Zona Metropolitana, serviciile acestora fiind net superioare transportatorilor privati, dar acest lucru trebuie sa se faca si cu acordul edililor locali. De asemenea, am discutat si cu directorul OTL, care este pregatit sa acopere  serviciile de transport in oricare localitate ne solicita acest lucru„.

De altfel si reprezentantii Asociatiei „Santandrei Metropolitan Area”, recunosc superioritatea serviciilor oferite de OTL si elogiaza viziunea Primarului Bolojan, in ceea ce priveste dezvoltarea Zonei Metropolitane: „Am fost încurajaţi de declaraţia dvs cu ocazia inaugurării lucrărilor noului drum Ioşia-Sântandrei, în care aţi spus că aţi găsit un partener în Primăria Sântandrei. Din păcate, în cazul transportului public de persoane prin ADI TransRegio, Primăria Sântandrei nu a ales colaborarea cu Oradea, ci a ales să continue vechiul “parteneriat” cu o firmă privată.

Primarul din Santandrei si Consiliul Local Santandrei trebuie convinsi de superioritatea si siguranta flotei OTL, iar cand se va intampla aceasta, Oradea va fi prima bucuroasa sa colaboreze si pe partea de transport local„, a mai declarat Viceprimarul Birta pentru InfoOradea.

OTL a anuntat, inca din luna iunie 2018 ca este dispus sa introduca transportul interurban din flota proprie, atunci cand edilii localitatilor din Zona Metropolitana vor solicita acest lucru.

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News