Aproape 900 sanctiuni și peste 100 de permise de conducere reținute de polițiștii bihoreni intr-o ampla actiune cu radare in cascada si filtre pe DN 19, DN 1 si DN 19E, in acest weekend
Stiri Bihor

Aproape 900 sanctiuni și peste 100 de permise de conducere reținute de polițiștii bihoreni intr-o ampla actiune cu radare in cascada si filtre pe DN 19, DN 1 si DN 19E, in acest weekend

În perioada 27 – 29 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au desfășurat ample acţiuni pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 882 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 413.245 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 101 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 17 certificate de înmatriculare.

602 sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 45 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 28 de depășiri neregulamentare, au fost sancționați 46 de bicicliști, 11 pietoni, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, patru pentru opriri neregulamentare, cinci sancțiuni au fost pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, alte cinci pentru lipsa ITP, iar 122 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

350 din cele 882 de sancțiuni aplicate de polițiștii bihoreni, la sfârșit de săptămână, au fost aplicate în cadrul unor acțiuni în oglindă, derulate în paralel cu polițiștii sătmăreni și cu cei clujeni, astfel:

          – Amplă acțiune rutieră în oglindă, derulată de polițiștii bihoreni, în paralel cu cei sătmăreni – 264 de sancțiuni au fost aplicate în județul Bihor, în doar câteva ore de acțiune, cu radare dispuse în cascadă.

Din totalul sancțiunilor aplicate la sfârșit de săptămână, pe șoselele bihorene, 264 au fost aplicate duminică, 29 ianuarie a.c., în intervalul orar 08.00 – 16.00, când, pe sectorul de drum D.N. 19, care tranzitează județul Bihor, între localitățile Cadea și Valea lui Mihai și pe pe sectorul de drum D.N. 19E, între localitățile bihorene Sărsig și Chiribiș, polițiștii Serviciului Rutier Bihor, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au organizată o amplă acțiune rutieră în oglindă, pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise și prevenirea producerii accidentelor rutiere grave, produse pe fondul vitezei sau a depășirilor neregulamentare.

Astfel, în cadrul acțiunii, au fost folosite 7 aparate radar, dispuse în cascadă.

Din cele 264 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 114.740 de lei, aplicate în cadrul acțiunii de pe D.N. 19 și D.N. 19 E, majoritatea, respectiv 227 de sancțiuni, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, șase sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, cinci pentru conducere sub influența alcoolului, iar 26 pentru alte abateri săvârșite în trafic.

De asemenea, în cadrul acțiunii în oglindă, polițiștii bihoreni au reţinut 22 de permise de conducere.

Acțiune rutieră în oglindă, derulată de polițiștii bihoreni, în paralel cu cei clujeni – alte 86 de sancțiuni au fost aplicate în județul Bihor, în trei ore de acțiune.

De asemenea, din totalul sancțiunilor aplicate la sfârșit de săptămână, pe șoselele bihorene, alte 86 au fost aplicate vineri, 27 ianuarie a.c., în intervalul orar 09.00 – 12.00, când, pe sectorul de drum D.N. 1, care tranzitează județul Bihor, între localitățile Borș și Piatra Craiului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor au acționat în paralel cu polițiștii Serviciului Rutier Cluj,  tot pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Din cele 86 de sancțiuni, cu amenzi în valoare de 28.570, aplicate în cele trei ore de acțiune în oglindă, pe D.N. 1, în care au fost folosite 5 aparate radar, dispuse în cascadă, majoritatea, respectiv 59 de sancțiuni, au fost tot pentru depășirea limitelor legale de viteză, șapte pentru depășiri neregulamentare, 12 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, două pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, iar șase pentru alte abateri săvârșite în trafic.

De asemenea, în cadrul acțiunii în oglindă, polițiștii bihoreni au reţinut 10 permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

          A rămas fără permis de conducere pentru patru luni, după ce a fost depistat în trafic, în timp ce conducea cu viteză excesivă.

Duminică, 29 ianuarie a.c., la ora 20.00, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, a fost depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din Cociuba Mare, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 163 de km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 70 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 120 de zile.      

Oradea / Implicat într-un eveniment rutier fără victime, a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă, 28 ianuarie a.c., în jurul orei 23.55, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 36 de ani, din comuna bihoreană Derna, care, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Aradului din municipiul Oradea, a intrat în coliziune cu bordura din beton a scuarului situat pe mijlocul părții carosabile, din sensul giratoriu de la intersecția cu strada Oneștilor, a abandonat autoturismul și a părăsit locul evenimentului rutier, iar ulterior s-a întors la fața locului.

Evenimentul rutier a fost unul fără victime.

La solicitarea legală a polițiștilor rutieri, cel în cauză a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

          Oradea / Implicat într-un eveniment rutier fără victime, în timp ce conducea sub influența alcoolului.

Duminică, 29 ianuarie a.c., în jurul orei 05.00, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Apateului din Oradea, la intersecția cu strada Hack Halasi Gyula a acroșat bordura de pe partea dreaptă a sensului său de deplasare, iar apoi a lovit gardul unui imobil de pe strada Apateului.

Evenimentul rutier a fost unul fără victime.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul care conducea autoturismul prezenta o concentrație alcoolică de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

          Sânmartin / Depistat în trafic, în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive și cu permisul suspendat.

Sâmbătă, 28 ianuarie a.c., la ora 01.05, pe strada Iosif Vulcan în localitatea bihoreană Sânmartin,  polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix au depistat în trafic un tânăr de 23 de ani, din comuna Obârșia, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Totodată, în urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv.

Celui în cauză i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Băile Felix continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau sub influența alcoolului.

Duminică, 29 ianuarie a.c., la ora 02.15, pe drumul județean 792A, în localitatea bihoreană Tinca, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, din comuna Husasău de Tinca, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,97 alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, vineri, 27 ianuarie a.c., la ora 10.00, pe D.N.76, în localitatea bihoreană Sudrigiu,  polițiștii Secției nr.10 de Poliție Rurală Ștei au depistat în trafic un bărbat de 62 de ani, din comuna Lunca, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,63 alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Cercetați penal pentru conducerea unor vehicule neînmatriculate sau fără permis de conducere.

Vineri, 27 ianuarie a.c., la ora 16.15, pe drumul comunal 190E, în localitatea bihoreană Chișlaz, polițiștii Secției nr.4 de Poliție Rurală Marghita au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din comuna Abram, județul Bihor, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, duminică, 29 ianuarie a.c., la ora 10.30, pe strada Matei Corvin din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din comuna Tăuteu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

Tot duminică, 29 ianuarie a.c., la ora 14.50, pe strada Clujului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 36 ani, din localitatea bihoreană Sânnicolaul Român, în timp ce conducea un motociclu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Totodată, duminică, 29 ianuarie a.c., la ora 13.50, pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Beiuș, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 31 ani, din comuna bihoreană Finiș, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

 

Ne găsiți și pe Google News