Aproape 100 de pietoni si biciclisti, sanctionati de politistii bihoreni, intr-o singura zi
Stiri Bihor

Aproape 100 de pietoni si biciclisti, sanctionati de politistii bihoreni, intr-o singura zi

Luni, 19 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la început de săptămână, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 25.955 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut trei permise de conducere. De asemenea, au fost constatate cinci infracţiuni şi șapte tamponări.

Au fost sancționați 72 de pietoni care au traversat neregulamentar, 15 bicicliști,  18  sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, iar 15 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.