Amenzi pentru depozitarea ilegala a molozului. Unde depozitam molozul din constructii
Informatii utile

Amenzi pentru depozitarea ilegala a molozului. Unde depozitam molozul din constructii

noriel.ro

Poliţiştii locali urmăresc, pe timpul efectuării patrulării în zonele de responsabilitate, respectarea legislaţiei referitoare la curăţenie, atât în perimetrul zonelor de locuit, cât şi în zonele aglomerate ale oraşului. De asemenea, poliţiştii locali au întreprins şi acţiuni de surprindere a persoanelor care depozitează moloz sau resturi menajere pe domeniul public din Municipiul Oradea.

Astfel, în timpul efectuării patrulării în zona de responsabilitate, poliţiştii locali l-au surprins pe S.A., în timp ce a depozitat pe domeniul public, lângă platforma de colectare a deșeurilor, pe strada Aleea Zidarilor, 4 saci cu moloz și diverse materiale, rezultate din amenajarea locuinței. În urma identificării, numitul S.A. din Oradea a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform H.C.L 207 din 2015.

Poliţiştii locali se confruntă cu diverse asemenea cazuri, în care unii cetăţeni nu respectă mediul înconjurător, considerând că depozitarea resturilor menajere sau a molozului rezultat din construcții pe domeniul public este un gest firesc, nu un prejudiciu adus mediului înconjurător şi imaginii oraşului Oradea.

decathlon.ro

Pe parcursul lunii ianuarie, poliţiştii locali au surprins 12 persoane în timp ce depozitau pe domeniul public moloz sau aruncau diverse resturi de alimente: chiştoace de ţigară, pungi goale, peturi, coji de seminţe etc. Persoanele în cauză au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 3.800 lei.

Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera noastră de competenţă – 0259.969 – Dispecerat.

Unde depozităm molozul rezultat din construcţii

Primăria Oradea reaminteşte că deşeurile rezultate din lucrări de construcții și demolări, reparații și amenajări ale clădirilor, fie că sunt locuințe, fie spații cu altă destinație, în cantități de peste 1 mc se colectează contra cost, pe bază de contract cu RER, compania punând la dispoziţia solicitanţilor containere cu capacităţi adecvate. De asemenea, molozul se poate depozita de către cetăţeni la groapa ecologică de pe strada Matei Corvin nr. 327. Este interzisă atât depunerea acestor tipuri de deşeuri în pubelele sau containerele destinate colectării deșeurilor municipale, cât și depunerile necontrolate pe domeniul public.