AMD Bihor si ACS Xterra Sport organizeaza prima editie a concursului “Primavera Trail Race”
Evenimente

AMD Bihor si ACS Xterra Sport organizeaza prima editie a concursului “Primavera Trail Race”

Agenția de Management al Destinației Bihor, Consiliul Județean Bihor  și ACS Xterra Sport Bihor dau startul evenimentelor dedicate activităților montane. Pentru prima dată în județul Bihor va fi organizată o competiție de alergare montană la care vor participa peste 300 de sportivi din țară și străinătate. Concursul intitulat Primavera Trail Race se desfășoară pe doua lungimi de traseu- primul lung, de 45,3 km “maraton”, cu 2500 m+ diferență de nivel, și altul de 16,1 km “cross”, cu 1055 m+ diferență de nivel. Vârsta minimă de participare este de 16 ani, iar alergătorii care nu au împlinit 18 ani au nevoie de acordul părinților.

Pasionații de mișcare în aer liber se pot înscrie la acest maraton online accesând link-ul

Vor fi prezenți la start alergători din București, Cluj, Timiș, Covasna, Mureș, Brașov, Arad, Maramureș, Bihor. Printre concurenți se află clujeanul Gyorgy Szabolcs, campionul național al României la cross montan și multiplul campion național al Ungariei la maraton, Gyurko Peter.

Ambele trasee străbat poteci turistice și drumuri asfaltate, de macadam marcate corespunzător de organizatori. Traseul maratonului poate suferi modificari în caz de vreme nefavorabilă. Concurenții vor parcurge traseele montane din arealul Șuncuiuș – Vadu Crișului marcate cu punct Galben, Triunghi Roșu, Punct Roșu și Cruce Albastră.

Toti participanții sunt obligati să urmeze traseul marcat de organizatori și să respecte îndrumările arbitrilor pe teren. Startul competiției se va da sâmbătă 18 Martie la ora 8:00 din localitatea Șuncuiuș. În decursul concursului traseul străbate și urmează drumuri asfaltate, unde circulația autovehiculelor nu este oprită, deci toți concurenții sunt obligați să respecte regulile de circulație. Pe traseseu organizatorii vor avea puncte de prim ajutor, cu echipe mobile de la Salvamont Salvaspeo Bihor, cât și un punct fix de prim ajutor în centrul competițional.

Harta GPS poate fi accesata AICI

Trail race - traseu

Evenimentul este organizat de ACS Xterra Sport Bihor, Agenția de Management al Destinației Bihor, Consiliul Județean Bihor în parteneriat cu Primăria Comunei Șuncuiuș, Primăria Comunei Vadu Crișului, Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor și Serviciul Salvamont Salvaspeo Bihor.

REGULAMENT

Echipament obligatoriu:

  • numărul de concurs – care va fi în chitul de participare – trebuie purtat până la sfârșitul concursului, în loc vizibil, în față pe echipament sau pe pantalonii de alergare 
  • recipient cu minim 0.5 l lichid ( apă sau izotonic etc.)
  • pantofi de alergare cu profil montan
  • minim 2 geluri sau batoane energizante
  • rucsac de alergare sau borsetă
  • În caz de temperatură joasă / ploaie, pantaloni lungi ( pot fi pantaloni scurți + jambieră ), tricou cu mânecă lungă, foiță sau geacă impermeiabilă, buff sau șapcă și mănuși.

Echipament recomandat

  • bețe tracking
  • telefon 
  • folie de supraviețuire

Echipamentul obligatoriu poate fi controlat atât în zona de start, cât și pe traseu la punctele ocazionale de control, respectiv la punctele de revitalizare. Lipsa numărului de start cauzează retragerea concurentului din cursă. Lipsa altor echipamente de start cauzează penalități de +10 minute față de timpul oficial petrecut pe traseu.

Zona de start

Concurenții pot intra în zona de start de la ora 7.30 printr-un sector special amenajat și nu pot părăsi perimetrul decât după startul concursului. La intrarea în zona de start, organizatorii pot controla echipamentul obligatoriu, respectiv bifează prezența concurentului la start. Concurenții care nu se află pe listele de start, nu pot intra în zona de start. Acei concurenți care sunt pe lista de start, dar nu confirmă prezența în zona de start, nu vor intra in clasamentul oficial.

Șanse și pentru întârziați

În cazul în care un concurent înregistrat întârzie și nu ia startul oficial, mai are posibilitatea să pornească în primele 10 minute după startul oficial, doar dacă intră prin zona de start și va fi confirmat de organizatori. Cei care pornesc după acest interval, nu vor fi incluși în clasamentul oficial.

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul, în caz de condiții nefavorabile sau calitatea necorespunzătoare a traseului. Această modificare va fi anunțată cel târziu la ședința tehnică cu o zi înaintea concursului. Traseul modificat va fi marcat corespunzator.

În cazul în care concursul trebuie oprit, din motive necunoscute momentan de organizatori, clasamentul va fi generat de ordinea în care concurenții au sosit la ultimul punct de control aflat în “lucru”.

loading...