Alte 12 tone de deseuri oprite in Vama Bors II de Garda de Mediu si politistii de Frontiera
Stiri Bihor

Alte 12 tone de deseuri oprite in Vama Bors II de Garda de Mediu si politistii de Frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu 12.000 kilograme de deșeuri constând în obiecte de mobilier și saltele, pentru care șoferul nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României a mijlocului de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

În data de 28.01.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra unui mijloc de transport, încărcat cu 12.000 de kilograme deșeuri.

Automarfarul, condus de către un cetățean român era încărcat cu deșeuri constând în obiecte de mobilier și saltele în cantitate totală de 12.000 kg și provenea de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu Bihor, stabilind faptul că șoferul nu deține documente complete necesare importului de deșeuri.

În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Ne găsiți și pe Google News