Alte 10 tone de deseuri oprite  in Vama Bors II. Cum disimuleaza firmele transportul de deseuri pe teritoriul Romaniei
Stiri Bihor

Alte 10 tone de deseuri oprite in Vama Bors II. Cum disimuleaza firmele transportul de deseuri pe teritoriul Romaniei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bors II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 9.360 kilograme de deșeuri.

Şoferul nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, biciclete, saltele, mobilier și diverse bunuri casnice, de la diferite societăți comerciale din Germania pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era de fapt încărcat cu 9.360 kilograme de deșeuri, pentru care șoferul nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport.

Ne găsiți și pe Google News