Alegeti-va proiectul, schimbati fata comunitatii! Mai sunt 21 de zile in care puteti vota proiectul favorit
Diverse

Alegeti-va proiectul, schimbati fata comunitatii! Mai sunt 21 de zile in care puteti vota proiectul favorit

Mai sunt 21 zile până când cele 42 de proiecte validate pentru participarea la procesul de bugetare participativă mai pot fi votate de orădeni.

Până în data de 9 martie, inițiatorii proiectelor, dar şi susţinătorii acestora le vor putea distribui de pe site-ul activ.oradea.ro pe rețelele de socializare. Selecția finală a proiectelor se va realiza după dezbaterea în cadrul întâlnirilor publice cu cetățenii. Cele 10 proiecte care obțin cel mai mare punctaj în urma votului online și a dezbaterii publice urmează să fie cuprinse în bugetul Primăriei Municipiului Oradea pentru anul în curs.

Toți cei care doresc să voteze o pot face pe platforma on-line: activ.oradea.ro

Este pentru prima oară când orădenii pot deveni, prin procesul de bugetare participativă, parte activă în luarea unor decizii cu privire la viitoarele proiecte ale municipalităţii.

Comisia constituită la nivelul municipiului a analizat conformitatea proiectelor iniţiate cu prevederile Regulamentului, cu alte prevederi legale în vigoare precum şi impactul/viabilitatea/fezabilitatea tehnică a acestora, validând 42 de proiecte din cele 197 depuse.

Selecția finală a proiectelor se va realiza după dezbaterea în cadrul întâlnirilor publice cu cetățenii. În cadrul acestor întâlniri vor fi prezentate proiectele cu numărul cel mai mare de voturi online, ocazie cu care participanții la dezbaterea publică își vor putea exprima prin vot direct opțiunea proprie.

Cele 10 proiecte care obțin cel mai mare punctaj în urma votului online și a dezbaterii publice urmează să fie cuprinse în bugetul Primăriei Municipiului Oradea pentru anul în curs.

Valoarea bugetului propus, începând cu anul bugetar 2018, în cadrul procesului de bugetare participativă este de 1.500.000 euro/an bugetar. Valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă 200.000 euro, inclusiv TVA. Anual, prin bugetarea participativă se vor selecta 10 proiecte care vor fi cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Oradea pentru acel exercițiu bugetar.

Propunerile de proiecte validate s-au încadrat  în domeniile din Reglamentul procesului de bugetare participativă: Infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale, Amenajare de spații verzi și locuri de joacă, Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei, Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.), Infrastructură culturală, Infrastructură social, Infrastructură de sănătate, Digitalizare.

Pentru informaţii suplimentare cu privire la procesul de bugetare participativă:

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News