Aleea pietonală din Parcul Libertăţii va purta numele biologului Anna Marossy
Stiri Oradea

Aleea pietonală din Parcul Libertăţii va purta numele biologului Anna Marossy

Consiliul Local a aprobat în şedinţa de joi, 24 mai 2018, acordarea denumirii „Aleea Anna Marossy – biolog (1931-2015)” pentru aleea pietonală din Parcul Libertăţii. Atribuirea denumirii a fost solicitată de dl Marius Sabău, care, în numele a 848 de cetăţeni din municipiul Oradea, a depus anul trecut o cerere în acest sens la Primăria Oradea.

CITESTE SI: Strada Libertatii din Oradea va deveni zona pietonala (FOTO RANDARI)

Născută la Beiuş în 1931, biologul Anna Marossy a fost o prezenţă extrem de activă în spaţiul public, făcându-se cunoscută ca apărătoare a naturii. Ea şi-a ridicat vocea împotriva proiectelor periculoase pentru mediu, luând atitudine, printre altele, pentru salvarea rezervaţiei Pârâul Peţea de la Băile 1 Mai sau a zonei Padişului.

Anna Marossy a fost profesoară de biologie în oraşul Ştei, iar din 1966 numele său s-a legat de Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, unde a activat ca muzeograf principal în cadrul Secţiei de Ştiinţe ale Naturii, până la pensionarea sa în 1988.

CITESTE SI: Viceprimarul Malan a prezentat noi randari cu proiectul de pietonalizare a zonei Libertatii

În anul 2006, Anna Marossy a fost distinsă cu Premiul de Excelenţă de către Primăria Municipiului Oradea.

Citeste stirile offline, oriunde si oricand! Descarca GRATUIT aplicatia infoOradea din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.