Al 14-lea deces cauzat de Virusul Gripal AH1, in judetul Bihor
Sanatate

Al 14-lea deces cauzat de Virusul Gripal AH1, in judetul Bihor

Centrul National de Supravehghere si Control a Bolilor Transmisibile ne informeaza ca evolutia infectiilor respiratorii acute, a gripei si a infectiilor respiratorii acute severe (SARI) in sezonul 2017-2018 este in usoara descrestere.

In judetul Bihor a fost confirmat al 14-lea caz de deces cauzat de gripa. Este vorba de un barbat in varsta de 71 de ani, din jud.Bihor, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente si nevaccinat antigripal. Data decesului este 6/04/2018.

Evoluţia numărului îmbolnăvirilor prin infecţii acute respiratorii la populaţia judeţului Bihor se află, în ciuda tendinţei descendente, peste limita superioară a intervalului de valori specific sezonului (aşteptat).

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinic,infectii acute respiratorii si pneumonii) a fost de 78138, cu 7% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (72987) si cu 19.6 % mai mic fata de cel inregistrat in saptamana precedenta (97277).

gripa national

Ne găsiți și pe Google News