A ramas fara carnet, dupa ce a fost surprins de radar cu 130 km/h, pe Centura Oradea
Stiri Oradea

A ramas fara carnet, dupa ce a fost surprins de radar cu 130 km/h, pe Centura Oradea

evomag.ro
În perioada 5 – 6 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat cu efective sporite pe întreg tronsonul D.N. 1 – E 60 care traversează județul Bihor, în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, în special pentru combaterea conducerii cu viteză excesivă, a depăşirii limitelor legale de viteză și a depășirilor neregulamentare.

În ampla acțiune au fost angrenați peste 40 de polițiști din cadrul Serviciului Poliției Rutiere – Biroul Drumuri Naționale și Europene, de la Poliția Municipiului Oradea – Biroul Rutier și Biroul de Ordine Publică, de la Poliția Stațiune Băile Felix, de la Poliția Oraș Aleșd, Poliția Municipiului Marghita, Secția nr.1 de Poliție Rurală Borod, Secția nr.7 de Poliție Rurală Tileagd și de la Secția nr.3 de Poliție Rurală Biharia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

În cadru acțiunilor desfășurate în trafic pe D.N. 1 – E 60, pe tronsonul Borș – Piatra Craiului, polițiștii rutieri bihoreni au beneficiat de sprijinul unei unități de aviație, respectiv al unui elicopter al Inspectoratului General de Aviație din Ministerul Afacerilor Interne. Elicopterul și echipajul Inspectoratului General de Aviație, însoțiți de polițiști rutieri bihoreni, s-au alăturat dispozitivului de poliție rutieră angrenat de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor pentru reducerea riscului rutier în perioada sărbătorilor pascale și s-a ridicat de la sol pentru a asigura supravegherea aeriană a traficului și pentru a coordona eficient efectivele de poliţie rutieră din teren.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în cadrul acțiunii desfășurată pe D.N.1, au fost aplicate 281 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 81.340 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere, din care trei pentru depășirea limitelor legale de viteză, șapte pentru depășiri neregulamentare și unul pentru conducere sub influența alcoolului. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare.

decathlon.ro

Majoritatea sancțiunilor – 238 – au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 18 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, patru sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea obligaţiei de a folosi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei pe drumul naţional – european, iar 21 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.     

Astfel, la 5 aprilie a.c., la ora 10.57, pe strada Ogorului (centura) din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, din localitatea Dorohoi, județul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 130km/h, înregistrată cu aparatul Trucam (pistol radar), în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70km/h.

De asemenea, la 5 aprilie a.c., la ora 12.50, pe D.N.1, în localitatea bihoreană Uileacu de Criș, a fost depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 110km/h, înregistrată cu aparatul radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50km/h.

La 5 aprilie a.c., la ora 10.47, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Lugaşu de Jos, a fost depistat în trafic un orădean de 49 de ani, care, în timp ce conducea un autoturism, a efectuat manevra de depășire neregulamentară, în zona de acțiune a indicatorului rutier cu semnificația „Depășirea interzisă”.

De asemenea, la ora 12.35, pe D.N.1, în localitatea bihoreană Borod,  a fost depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din comuna Mărișelu, județul Bistrița Năsăud, care, în timp ce conducea un autoturism, a efectuat manevra de depășire neregulamentară în zona de acțiune a indicatorului rutier cu semnificația „Depășirea interzisă”.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.