AirConnect  renunta la zborurile de pe Aeroportul Oradea. Cursele de Constanta nu se mai afla in programul companiei
Stiri Oradea

AirConnect renunta la zborurile de pe Aeroportul Oradea. Cursele de Constanta nu se mai afla in programul companiei

Intr-un comunicat transmis ziarului InfoOradea, Compania Aeriana Regionala AirConnect anunta ca isi va muta operarea zborurilor pe Aeroportul Baneasa.

Începând cu 24 iulie 2023, AirConnect își mută operațiunile pe Aeroportul Băneasa, pentru a oferi clienților acces în cel mai nou terminal al capitalei, cu timp redus pentru toate formalitățile de check-in, control securitate, îmbarcare, și care este la doar câteva minute de centrul orașului„, explica acestia.

De asemenea, compania anunta si ce zboruri va opera de pe Aeroportul Baneasa, printre care, din pacate, nu se mai afla si Oradea. Chiar si la o simpla cautare pe site-ul AirConnect, codul Aeroportului Oradea nu mai poate fi gasit, iar in lista zborurilor nu mai apare Oradea.

Va reamintim ca AirConnect a lansat primele zboruri comerciale catre Constanta, de pe Aeroportul Oradea, inca de anul trecut.

In prezent Air Connect va opera doar pe aeroporturile din Baia Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacau si Timisoara, nu si de pe Oradea

În prezent, AirConnect operează zboruri din București către Baia Mare, Budapesta, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, din Constanța către Cluj-Napoca și Timișoara, iar în code-share din București și Bacău către Roma„, se arata in comunicatul AirConnect.

Explicatia e simpla: interesul scazut al oradenilor pentru aceasta ruta, dar si preturile  foarte mari practicate de aceasta companie

Totusi, reprezentantii AirConnect anunta ca, pe masura ce compania va creste au in vedere si alte rute interne.

De pe Aeroportul Oradea, avem doar 2 zboruri regulate, unul cu TAROM catre Bucuresti si unul cu GoToFly catre Forli (Italia). De asemenea Aeroportul Oradea opereaza si curse charter catre Grecia, Egipt si Turcia.

La sfarsitul lunii iunie a inceput constructia la noul terminal de pasageri al Aeroportului din Oradea, ce va mari de 4 ori capacitatea aeroportului din Oradea. „Prin realizarea acestui proiect, suprafața construită se va mări de la 2.925 mp, cât este în prezent, la aproximativ 12.500 mp.”, anunta CJ Bihor in luna iunie.

Tot la sfarsitul lunii iunie, autoritatile au anuntat ca lucrările la Terminalul Cargo sunt într-un stadiu avansat.

Ne găsiți și pe Google News