Ai aruncat gunoiul platesti! Amendat dupa o sesizare pe grupul de facebook Oradea Suntem Noi
Stiri Oradea

Ai aruncat gunoiul platesti! Amendat dupa o sesizare pe grupul de facebook Oradea Suntem Noi

Ca urmare a publicării, online si pe pagina grupului de facebook Oradea Suntem Noi, a unei sesizări cu privire la depozitarea ilegală pe Calea Sântandrei – Cartierul Bălcescu a unor deşeuri, poliţiştii locali s-au sesizat și au acționat prompt.

În urma identificării autoturismului ce figurează pe  societatea Eusebia Farm SRL, cu sediul în comuna Șuncuiuș, prin intervenția polițiștilor locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului – Poliția Ecologică a fost identificată și persoana care a efectuat depozitarea unor saci cu rumeguș și deșeuri rezultate din construcții, aceasta fiind C. N. V. (58 ani) din com. Șuncuiuș, care executa lucrări de construcții la un imobil situat în Cartierul Bălcescu. Contravenientul și-a recunoscut fapta, menționând la rubrica Obiecțiuni din cadrul PVCSC că: “LOCUL DE DEPOZITARE NU ESTE INSCRIPȚIONAT CU RESTRICȚII ÎN ACEST SENS”.

Aruncare gunoi

În consecință, polițiștii locali au sancționat fapta cu amendă contravențională în valoare de 1.000 lei, iar ca măsură complementară obligația de a elibera domeniul public de depozitările efectuate ilegal și transportarea lor la Depozitul de deşeuri din cadrul Centrului de Management Integrat al Deşeurilor “Eco Bihor”, de pe str. Matei Corvin nr. 327.

Aruncare gunoi Oadea balcescu

Reamintim că la depozitul Eco Bihor, depozitarea unei tone de moloz rezultată din construcții sau reamenajări costă 2,5 euro + TVA (aprox. 15 lei), în comparație cu amenzile pentru depozitarea pe domeniul public care încep de la 1.000 la 2.500 lei.

Poliţia Locală Oradea ține să mulțumească cetățenilor ce se implică și dau dovadă de spirit civic, pentru a ne sprijini în demersul nostru comun, de a face un pas important în lupta împotriva depozitărilor ilegale de pe spațiul public al municipiului Oradea. De asemenea, reamintim numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera noastră de competenţă – 0259.969 – Dispecerat.

Foto: Oradea Suntem Noi

loading...