Adio Loteria Vizelor! Donald Trump: Vreau un sistem bazat pe merit (VIDEO)
Extern

Adio Loteria Vizelor! Donald Trump: Vreau un sistem bazat pe merit (VIDEO)

chilipirul-zilei.ro/
Donald Trump a criticat ieri sistemul Loteria Vizelor practicat de SUA, spunand că acest program ce a fost susținut de adversarii săi democrați ar fi cauza atentatului de la New York soldat cu opt morți si 11 raniti, și a cerut regandirea sistemului de acordare a vizelor, iar acesta sa fie ”pe bază de merit”, informează agențiile Reuters și DPA

Teroriștii au venit în țara noastră prin așa-numitul ‘Program al Loteriei Vizei Diversității’, o frumusețe a lui Chuck Schumer”, liderul democraților din Senat, a scris Trump pe Twitter. ”Vreau un sistem pe bază de merit’‘, a punctat el mai departe. ”Luptăm din greu pentru o imigrație bazată pe merit, să terminăm cu Sistemele Loteriei Democrate”, a mai scris Trump în postarea pe rețeaua de socializare, citat de Agerpres.

Potrivit Departamentului de Stat american, în 2016 aproape 11,4 milioane de aplicanţi au intrat pentru loterie, într-o bătălie pentru unul dintre cele 50.000 de locuri valabile.

decathlon.ro

Loteria vizelor a fost infiintata in anul 1990, iar cinci ani mai tarziu si Romania a fost invitata sa participe. Din 1995 si pana in prezent, peste 5000 de romani au primit viza pentru Statele Unite.