Adio Loteria Vizelor! Donald Trump: Vreau un sistem bazat pe merit (VIDEO)
Extern

Adio Loteria Vizelor! Donald Trump: Vreau un sistem bazat pe merit (VIDEO)

Donald Trump a criticat ieri sistemul Loteria Vizelor practicat de SUA, spunand că acest program ce a fost susținut de adversarii săi democrați ar fi cauza atentatului de la New York soldat cu opt morți si 11 raniti, și a cerut regandirea sistemului de acordare a vizelor, iar acesta sa fie ”pe bază de merit”, informează agențiile Reuters și DPA

Teroriștii au venit în țara noastră prin așa-numitul ‘Program al Loteriei Vizei Diversității’, o frumusețe a lui Chuck Schumer”, liderul democraților din Senat, a scris Trump pe Twitter. ”Vreau un sistem pe bază de merit’‘, a punctat el mai departe. ”Luptăm din greu pentru o imigrație bazată pe merit, să terminăm cu Sistemele Loteriei Democrate”, a mai scris Trump în postarea pe rețeaua de socializare, citat de Agerpres.

Potrivit Departamentului de Stat american, în 2016 aproape 11,4 milioane de aplicanţi au intrat pentru loterie, într-o bătălie pentru unul dintre cele 50.000 de locuri valabile.

Loteria vizelor a fost infiintata in anul 1990, iar cinci ani mai tarziu si Romania a fost invitata sa participe. Din 1995 si pana in prezent, peste 5000 de romani au primit viza pentru Statele Unite.

Citeste stirile offline, oriunde si oricand! Descarca GRATUIT aplicatia infoOradea din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.