Actiuni de control ale politistilor bihoreni in centrele comerciale, piete, restaurante, hoteluri si terase. S-au dat peste 300 de sanctiuni contraventionale
Stiri Oradea

Actiuni de control ale politistilor bihoreni in centrele comerciale, piete, restaurante, hoteluri si terase. S-au dat peste 300 de sanctiuni contraventionale

La sfârșit de săptămână, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în perioada 8 – 9 ianuarie a.c., echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 6.709 persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 216 societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, precum și în 303 mijloace de transport, din care 119 mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 303 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 80.675 de lei. Dintre acestea, 227 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 43.750 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 34 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar o sancțiune, cu amendă în valore de lei 1.000 de lei, a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Echipajele prezente în teren au aplicat 6 sancțiuni cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar alte 35 de sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 12.425 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Codului Rutier.

În cadrul misiunilor desfăşurate în perioada 8 – 9 ianuarie a.c., pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați, în medie, zilnic, 244 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 52 de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 37 de cadre ale Poliției Locale Oradea, 6 polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, un pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, un comisar al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, un inspector al Direcției de Sănătate Publică, precum și un inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Ne găsiți și pe Google News