Acțiunea TRUCK & BUS. Transportul public de persoane si de marfuri verificat la sange de politistii bihoreni
Stiri Bihor

Acțiunea TRUCK & BUS. Transportul public de persoane si de marfuri verificat la sange de politistii bihoreni

În perioada 13 – 19 mai a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, acțiunea TRUCK & BUS, pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

În cadrul acțiunii, pe parcursul întregii săptămâni, polițiștii bihoreni verifică autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activităţile de control se desfăşoară simultan, în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În acest context, joi, 16 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă activitățile desfășurate în cadrul acțiunii europene TRUCK & BUS.

Jurnaliştii interesaţi să participe la acţiune sunt aşteptaţi joi, 16 mai a.c., la ora 10.30, pe strada Ogorului din municipiul Oradea (vis a vis de fostul CET 2).