Accident cu 5 victime pe strada Ion Bogdan din Oradea
Stiri Oradea

Accident cu 5 victime pe strada Ion Bogdan din Oradea

În dimineața zilei de vineri, 01 septembrie a.c., în jurul orei 05.30,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Crișana” a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Ion Bogdan din municipiul Oradea, în carea au fost implicate cinci persoane aflate în două autoturisme, transmite ISU Crisana

La locul indicat s-au deplasat de urgență echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, cu o autospecială de descarcerare și o autospecială de lucru cu apă și spumă (întrucât existau scurgeri de carburant pe carosabil) și trei echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.

Personalul medical a evaluat cele cinci victime și le-a acordat primul ajutor, patru dintre acestea fiind rănite ușor și una prezentând politraumatisme, traumatism cranio – cerebral și o plagă contuză.

Echipajele de pomperi militari au asigurat măsurile de apărare împotriva  incendiilor la locul producerii accidentului, acționând totodată pentru îndepărtarea combustibilului de pe carosabil în scopul prevenirii unor alte evenimente.

Toate cele cinci persoane implicate în accident au fost transportate la spital.

Potrivit unui comunicat al IPJ Bihor, primit la redactie, acestia transmit ca, la intersecția străzii Ion Bogdan cu strada Thomas Morus din municipiul Oradea, un bărbat de 27 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, nu a respectat semnificația indicatorului rutier “Cedează trecerea” și a pătruns în intersecție fără a acorda prioritate de trecere.

Astfel, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 56 de ani, din municipiul Oradea.

În urma accidentului rutier, o femeie de 65 de ani, din Oradea, pasageră în cel de-al doilea autoturism, a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost internată în spital. Leziuni mai ușoare au suferit un tânăr de 21 de ani, din Holod și o tânără de 20 de ani, din Oradea, ambii pasageri în primul autoturism.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului.

Foto: arhiva

loading...