A treia zi consecutiva fara nicio infectare cu virusul Sars-Cov-2 in judetul Bihor. Campania de vaccinare continua
Sanatate

A treia zi consecutiva fara nicio infectare cu virusul Sars-Cov-2 in judetul Bihor. Campania de vaccinare continua

chilipirul-zilei.ro/

Este a treia zi in care in judetul Bihor nu au fost inregistrate  persoane infectate cu noul Coronavirus, in urma testelor efectuate la centrele de testare din judet. In total, judetul Bihor, mai are 22 de cazuri active (In scadere) si 4 persoane internate la ATI

SITUAȚIE COVID-19

 • Număr de teste efectuate în ultimele 24 de ore: 168;
 • Cazuri noi în ultimele 24 de ore: 0;
 • Cazuri active la zi: 22;
 • Persoane internate ATI la zi: 4;
 • Total cazuri de la începutul pandemiei: 29.372;
 • Total vindecări de la începutul pandemiei: 27.789;
 • Total decese de la începutul pandemiei: 1.561 .

CAMPANIA ROVACCINARE

 • Persoane vaccinate in ultimele 24 de ore: 337;
 • Total persoane vaccinate cu ambele doze (prima doză și rapel): 110.645;
 • Total reacții adverse : 64;
 • Total doze primite în județul Bihor: 248.631;
 • Total doze administrate în județul Bihor: 237.875;
 • Total pierderi: 816 doze.

MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ

decathlon.ro

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 27 iunie 2021, ora 08:00 – 28 iunie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 253 persoane carantinate și 10 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 76 de societăți comerciale și 35 de mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, din care 8 cu avertisment scris și 1 cu amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. În aceste misiuni au fost implicați 210 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 59 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor din care 8 au fost angrenați la centrele de carantină, iar 16 au acționat în patrule mixte aplicând o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), fiind implicate 7 cadre ale ISU „Crișana“.

Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea precizează: ”Relaxarea restricțiilor vine cu responsabilitatea fiecăruia dintre noi de a-i proteja, în continuare, pe cei din jur. Vaccinurile sunt acum la îndemâna oricui: fără programare, la alegere, gratuit, oriunde în județ. Celor care încă ezită le reamintesc că, până în prezent, în Bihor au fost administrate peste 200.000 de doze, iar efectele adverse au fost minore. Așadar avem toate premisele să depășim pandemia și să atingem imunitatea comunitară, pentru a ne întoarce la normalitate.”