A fost desemnat constructorul pentru Centura Biharia
Stiri Bihor

A fost desemnat constructorul pentru Centura Biharia

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat într-o conferință de presă susținută astăzi, 7 august, câștigătorul licitației pentru execuția lucrărilor la Centura Biharia. În urma evaluării celor șase oferte depuse, a fost desemnată Asocierea Dumexim și Consorzio Stabile EBG Group.

Valoarea ofertei câștigătoare este de 55.767.745,17 lei, fără TVA. Termenul pentru depunerea contestațiilor este 16 august 2023.

Dacă lucrările vor începe în luna august, acestea vor trebui finalizate în vara anului viitor. În cazul în care nu vor fi contestații, vom putea semna contractul de execuție la finalul săptămânii viitoare. Altfel vom fi nevoiți să așteptăm deciziile Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.  

Centura Biharia este compusă din două tronsoane, care vor avea o lungime totală de 8,7 kilometri. Primul tronson, de 5,6 km, este centura propriu-zisă, drumul care ocolește localitatea Biharia, iar cel de-al doilea, cu o lungime de 3,1 km, este drumul ce va lega localitatea Paleu de centură.

Durata de execuție a proiectului de investiție „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea – Lot 3” va fi de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027. Cererea de finanțare pentru această investiție a fost depusă la 1 august în cadrul proiectului „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor”, care cuprinde o rețea de 73 de kilometri de drumuri județene.

Vă reamintim că lucrările la celelalte centuri din Zona Metropolitană a Municipiului Oradea au început anul acesta, în a doua jumătate a lunii februarie. Lotul 1: Centura Oșorhei (5,8 km) și reabilitarea drumului județean DJ 767E Oșorhei – Copăcel (12,7 km) și  Lotul 2: Centurile Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

Ne găsiți și pe Google News