870 de indisciplinati in trafic amendati de politistii bihoreni, in doar 2 zile
Stiri Oradea

870 de indisciplinati in trafic amendati de politistii bihoreni, in doar 2 zile

Peste 870 de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de poliţiştii rutieri în acţiune, la sfârșit de săptămână – au fost sancționați 466 de conducători auto care au depășit limitele legale de viteză și 159 de pietoni care au traversat neregulamentar.

În perioada 26 – 28 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 871 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 278.363 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 31 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute nouă certificate de înmatriculare, au fost constatate șapte infracţiuni şi opt tamponări.

466 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 159 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 32 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, nouă sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, trei pentru depășiri neregulamentar, două pentru conducere sub influența alcoolului, iar 200 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News