8 irakieni si sirieni prinsi in apropiere de Valea lu Mihai, in timp ce incercau sa treaca fraudulos granita
Stiri Bihor

8 irakieni si sirieni prinsi in apropiere de Valea lu Mihai, in timp ce incercau sa treaca fraudulos granita

Poliţiştii de frontieră bihoreni, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare,  au depistat opt cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 21.09.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea lui Mihai, județul Bihor, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare și cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Valea lui Mihai, au desfășurat o acțiune comună pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 01.00, a fost identificat, în apropierea căii ferate din localitatea Valea lui Mihai, un grup de persoane care se îndrepta, pe jos, spre teritoriul statului vecin. Imediat, polițiștii de frontieră au intervenit cu operativitate și au reținut, la aproximativ 500 m faţă de linia de frontieră, cinci persoane.

Totodată, autorităţile de frontieră maghiare au reţinut alte trei persoane, care făceau parte din același grup și care au fost predate polițiștilor de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea lui Mihai.

Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Siria, patru bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani şi un copil de 7 luni, o parte dintre aceştia fiind solicitanţi de azil în România.

Cei în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cinci dintre persoane şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru celelate trei, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Ne găsiți și pe Google News