6 kilometri de drum nou vor lega Oradea de DN 76 printr-o centura ce va ocoli Baile Felix si Sanmartin
Stiri Bihor

6 kilometri de drum nou vor lega Oradea de DN 76 printr-o centura ce va ocoli Baile Felix si Sanmartin

În ședința de Guvern de miercuri, 23 februarie, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru Centura Sânmartin, proiect denumit „Drum de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin”.

În luna martie ar urma să fie adoptată o nouă Hotărâre de Guvern privind exproprierea terenurilor, procedură care se va finaliza în toamna acestui an.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, precizează: „În aceste zile, echipa de achiziții a Consiliului Județean Bihor evaluează documentațiile care însoțesc cele 4 oferte. Ne propunem să adjudecăm câștigătorul licitației până la sfârșitul lunii martie. Dacă totul merge bine, în 2-3 luni de la semnarea contractului vom avea proiectul tehnic gata. Pe baza acestuia, firma câștigătoare va putea începe lucrările. Trebuie să le terminăm până la sfârșitul anului viitor, finanțarea fiindu-ne asigurată până atunci. Mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut din ministerele avizatoare, Ministerul Transporturilor, Compania Națională de Autostrăzi și echipei tehnice din Consiliul Județean Bihor! La terminarea acestui proiect, circulația pe Drumul Național 76 Oradea- Deva, în zona metropolitană a Oradiei, va fi fluentă”.

Citeste si: A fost stabilit traseul centurii Sanmartin. Bolojan: Vrem ca la finalul anului 2023 această centură să devină realitate

Vă reamintim că au fost depuse patru oferte pentru proiectarea și execuția Centurii Sânmartin. Șoseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretelele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lățimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulație, câte una pe sens. De-a lungul acestuia este prevăzută o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri.

Centura Sânmartin este realizată printr-un parteneriat dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Ne găsiți și pe Google News