50 de parinti au participat la „Scoala Parintilor”, un program marca A.S.C.O. (FOTO)
Educatie

50 de parinti au participat la „Scoala Parintilor”, un program marca A.S.C.O. (FOTO)

La întâlnirea din cadrul programului „Şcoala Părinţilor”, care a avut loc în data de 29.03.2017, la sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, au participat 50 de persoane, părinţi ai căror copii frecventează creşele orădene şi studenţi ai Facultăţii de Psihologie Oradea. Formatorul programului a fost Alexandru Tiba, psiholog principal-supervizor în psihologie clinică, doctor în psihologie, specialist în psihoterapii cognitive şi comportamentale şi furnizor acreditat al programului de parenting pozitiv Triple P.

La prima întâlnire, din luna februarie, a fost prezentat obiectivul principal al acestui program, principiile cheie care îi vor ajuta pe părinţi să înteleagă mai bine nevoile copiilor şi să dezvolte o relaţie de ataşament sigur cu copiii lor.
Tema întâlnirii de ieri a fost „Neascultarea copilului – Cum să răspundem la comportamentele dificile ale copiilor”.

Într-o atmosferă placută și interactivă, părinţii au aflat cum se dezvoltă comportamentele dificile și neascultarea copilului, care sunt principiile de bază și ce e de făcut pentru gestionarea eficientă a comportamentelor dificile. S-au discutat soluțiile sănătoase prin care părinții pot să ”Răspundă” și nu să ”Reacționeze” la comportamentele dificile ale copiilor lor.

Pentru luna viitoare formatorul programului, dl.Alexandru Tiba, pregăteşte o temă solicitată de către părinţi, “Susţinerea dezvoltării copilului la 2 ani”, stimularea limbajului şi importanţa jocului.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News