3 motive pentru care să-ți cumperi o pereche de mocasini de damă
Diverse

3 motive pentru care să-ți cumperi o pereche de mocasini de damă

Când vine vorba de încălțăminte, nu e nevoie de motive care să te convingă să ți-o cumperi. Poate doar cu câteva excepții, orice femeie este încântată de ideea de a-și cumpăra pantofi noi, de a-și diversifica ținuta, de a-și etala preferințele.

Numai că lumea pantofilor de orice tip este mult mai complicată decât ar putea părea din exterior. Modele diferite, în funcție de sezon, culori obișnuite sau mai puțin obișnuite, materiale comune sau experimente noi, cu șireturi, cu catarame, cu tocuri mici sau mari, cu vârf rotund sau plat – lista poate continua la nesfârșit.

Pe lângă pantofii sport, care nu ar trebui să lipsească din nicio garderobă, pantofii casual constituie, de asemenea, o necesitate, imprimată deopotrivă de stilul pe care îl cere participarea la anumite evenimente. Știai, însă, că poți să te simți confortabil și să arăți și elegant datorită tipului de încălțăminte pe care îl porți?

Iată 3 motive pentru care să-ți cumperi o pereche de mocasini de damă:

  1. Sunt mereu la modă. Au o istorie îndelungată.

Se pare că înaintea caselor de modă, care să conceapă cele mai noi modele de pantofi, au fost pescarii norvegieni. Sau cel puțin ei sunt responsabili pentru apariția mocasinilor, undeva prin 1930. Și, cum obiectele și practicile care plac ochiului circulă la viteza luminii, așa și pantofii aceștia au ajuns apoi să fie fabricați în America și comercializați la scară largă.

Apariția acestui tip de încălțăminte nu doar că a produs o revoluție asupra modului în care se încălțau deopotrivă femei și bărbați, dar a oferit și posibilitatea caselor de modă de a integra acest produs în garderobele oamenilor, cu designuri cât mai diverse.

Faptul că au trecut mai bine de 90 de ani de la apariția lor comercială din America și că reprezintă încă unul dintre cele mai iubite tipuri de încălțăminte nu este decât o certitudine cu privire la faptul că acești pantofi nu se vor demonda niciodată.

2. Mocasinii de damă sunt confortabili. Și durabili. Și foarte eleganți.

Pot fi asortați foarte ușor, atât cu blugi, cât și cu fuste sau cu rochii de lungimi diferite. Mai mult, designul pantofilor poate fi ales în funcție de preferințe, de la modele mai simple, până la modele complexe, cu tot soiul de inserții.

Însă nu doar cât de ușor poți asorta pantofii cu hainele din garderobă contează atunci când îți cumperi o pereche de încălțăminte. Ceea ce contează este mai ales ca pantofii să aibă o talpă confortabilă, astfel încât să nu îți producă dureri în timpul mersului sau chiar după ce i-ai purtat.

Indiferent cât de eleganți sunt, pantofii cu toc, spre exemplu, pot produce dureri foarte mari și chiar unele răni atunci când sunt purtați zi de zi. Tocmai de aceea, atunci când îți cumperi o pereche de încălțăminte nouă este recomandat ca principalul criteriu în alegerea ei să nu fie cât de bine arată pantoful, ci cât de confortabil este acesta.

În plus, acest tip de încălțăminte este, de obicei, realizată din piele, ceea ce înseamnă că este și durabilă și poate reprezenta o investiție foarte bună nu doar pentru un sezon, ci pentru multe alte sezoane, fie ele calde sau reci, ploioase sau însorite.

3. Mocasinii de damă sunt considerați pantofii potriviți pentru sezonul ploios.

Știi zilele acelea în care, vrei, nu vrei, trebuie să ieși din casă? Se pare că în perioada ploioasă, dorința de a sta mai mult înăuntru, adăpostit de picăturile reci de ploaie și de vântul care o acompaniază de multe ori crește considerabil.

Însă, așa cum nu ai posibilitatea să controlezi vremea de afară, de multe ori nu ai posibilitatea de a decide dacă să mergi sau nu la muncă. Din contră, sunt chiar unele joburi, unde prezența ta este obligatorie, indiferent că afară plouă, ninge sau este o căldură infernală.

În astfel de zile ai nevoie mai mult ca oricând de o încălțăminte care să te protejeze, care să nu lase apa să pătrundă înăuntru, pentru ca apoi să ajungi la birou cu o dispoziție proastă.

Poate că pescarii norvegieni amintiți mai sus știau bine de ce poartă pantofii pe care i-au popularizat la nivel mondial. Până la urmă, pe lângă confort, pantoful ideal trebuie să te și protejeze. Imaginează-ți doar cum ar fi să ieși din casă în balerini de damă să ieși din casă în balerini de damă, într-o zi ploioasă. Mai mult ca sigur, această imagine te-a făcut să simți un fior rece pe șira spinării.

Alege, așadar, cei mai recomandați pantofi pentru zilele ploioase și bucură-te de confort, eleganță și protecție, toate la un loc. În selecția pantofilor, ține cont și de brandul cărora aceștia aparțin, de materialul din care sunt fabricați, dar și de culorile în care apar noile modele.

Dacă deții deja o pereche de încălțăminte de acest tip, clasică, poate că următoarea decizie va fi să testezi un nou model, în culori mai îndrăznețe.

Ne găsiți și pe Google News