244 de vitezomani, sanctionati de politistii bihoreni in perioada Pastelui
Stiri Bihor

244 de vitezomani, sanctionati de politistii bihoreni in perioada Pastelui

Peste 320 de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în perioada sărbătorilor pascale.

În perioada 5 – 9 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în perioada sărbătorilor pascale , au fost aplicate 327 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 103.840 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 23 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare, au fost constatate 15 infracțiuni și 21 de tamponări.

244 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 35 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 13 sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 35 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.     

loading...